Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Rijnsburgse Boys

De Treffers neemt het woensdag 27 oktober op eigen veld op tegen Rijnsburgse Boys. De competitiegenoot staat vijfde en verzamelde na negen wedstrijden twee punten minder dan De Treffers. Rijnsburgse Boys bereikte de eerste ronde van de TOTO KNVB beker door met 2-0 te winnen op bezoek bij Quick Boys. De Treffers won met 1-2 op bezoek bij ODIN’59. Behaalt De Treffers in de eerste wedstrijd sinds het plotselinge vertrek van trainer Jan de Jonge een mooi resultaat?

Titelkandidaat

Rijnsburgse Boys was nog volop verwikkeld in de titelstrijd tijdens het laatste bijna uitgespeelde seizoen, toen de competitie werd stilgelegd. In de zomerstop die volgde op dit seizoen raakte de ploeg van trainer Henk Wisman weliswaar Joël Tillema kwijt, maar verder bleven alle bepalende spelers op sportpark Middelmors. Vorig seizoen begonnen ‘de Uien’ redelijk aan het seizoen met acht punten uit vijf wedstrijden. Zoals bekend bleef het bij deze enkele wedstrijden en ging er weer een streep door het seizoen. Afgelopen zomer kreeg Rijnsburgse Boys een kwaliteitsimpuls door de komst van Robbert Olijfveld en Sanny Monteiro. Eerstgenoemde speelde voor zijn komst al bijna 100 wedstrijden voor IJsselmeervogels in de Tweede Divisie. Monteiro speelde zelfs meer dan 120 wedstrijden voor Kozakken Boys en IJsselmeervogels. Verdediger Monteiro kwam dit seizoen nog niet in actie vanwege een blessure, maar het is duidelijk dat Rijnsburgse Boys op papier alleen maar sterker is geworden. De ploeg van Henk Wisman behoort daarom tot de titelkandidaten in de Jack’s League.

Slechte uitbalans

Op het veld liet Rijnsburgse Boys ook zien al snel zien dat de ploeg behoort tot de betere ploegen van de competitie. De eerste twee competitiewedstrijden werden overtuigend met 3-0 gewonnen van GVVV (uit)  en Excelsior Maassluis (thuis). In speelronde 4 wonnen de geel-zwarten in eigen huis met 2-0 van huidig koploper Katwijk. Ook thuiswedstrijden tegen  Spakenburg en ASWH werden gewonnen. Deze goede resultaten worden echter overschaduwd door slechte resultaten in uitwedstrijden. Alle vier de uitwedstrijden in de competitie na de overwinning bij GVVV gingen namelijk verloren. Achtereenvolgens Jong Sparta, HHC Hardenberg, IJsselmeervogels en Noordwijk waren te sterk. Door deze slechte serie staat Rijnsburgse Boys dus lager dan de eigen aanhang aanvankelijk had verwacht en gehoopt. 

Volle ziekenboeg

Gezien het competitieprogamma en de volle ziekenboeg van Rijnsburgse Boys is het interessant welke keuzes trainer Henk Wisman aanstaande woensdag maakt. In de laatste competitiewedstrijd van Rijnsburgse Boys viel tweede doelman Michael Bekkers uit en hij verving de al eerder geblesseerd geraakte eerste keeper Wesley Zonneveld. Ook topscorer Dani van der Moot (vier goals in zes competitiewedstrijden) miste de laatste drie wedstrijden van Rijnsburgse Boys. De volgende competitiewedstrijd van Rijnsburgse Boys is tegen de huidige nummer 2 AFC. Neemt trainer Henk Wisman het risico om een niet geheel fitte speler op te stellen in de jacht op een bekersucces? Of spaart hij zijn spelers om zaterdag een goed resultaat te behalen in de competitie, en zo niet verder achterop te raken in de titelstrijd?

Tot slot, De Treffers en Rijnsburgse Boys speelden zeven keer eerder tegen elkaar. Vijf keer wonnen de Bollenstreek-bewoners en twee keer de rood-zwarten. Beide overwinningen van De Treffers werden behaald op eigen veld.

Omdat het een bekerwedstrijd is, dient iedereen een toegangskaartje te kopen. Dat kan hier.