Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Rijnsburgse Boys

Aanstaand weekend krijgt De Treffers bezoek van Rijnsburgse Boys in speelronde vijf van de Tweede Divisie. In het vorige seizoen bezetten ‘de Uien’ de vierde plaats toen de competitie werd stil gelegd, achter nummer drie AFC en nummer twee HHC. De twee zojuist genoemde ploegen waren in de eerste twee thuiswedstrijden te gast op sportpark Zuid en mede door deze lastige start sprokkelde de manschappen van Jan de Jonge pas één puntje. Geldt drie keer is scheepsrecht en weet De Treffers aankomend weekend wel de eerste drie punten te pakken?

Competitiestart Rijnsburgse Boys

De tegenstander van aanstaande zaterdag behaalde vijf punten uit de eerste vier wedstrijden, staat op de negende plaats en is inmiddels drie wedstrijden ongeslagen. De eerste wedstrijd van het seizoen ging met 2-1 verloren bij IJsselmeervogels, maar in de eerste thuiswedstrijd werd Jong Volendam simpel met 3-0 opzij gezet. De laatste twee wedstrijden eindigden in een puntendeling tegen Excelsior Maassluis (2-2) en Scheveningen (1-1). In totaal scoorden de geel-zwarten dus zeven keer en daarmee behoort Rijnsburgse Boys net zoals de voorgaande seizoenen, al is het seizoen nu nog vroeg, tot de meest scorende ploegen van de competitie. Slechts vier clubs scoorden tot nog toe vaker dan de ploeg van trainer Henk Wisman. De topscorer is spits Dani van der Moot. Hij scoorde vorig seizoen vijftien keer en zijn teller staat dit seizoen al op vier goals na vier wedstrijden.

Achterhoede versterkt

Naast het scoren van veel doelpunten is een ander handelsmerk van Rijnsburgse Boys dat er ieder seizoen veel tegentreffers worden geïncasseerd. Om de achterhoede te versterken kwam afgelopen zomer doelman Wesley Zonneveld over van Scheveningen. Met Rob Zandbergen en Dennis van der Plas van respectievelijk VVSB en Quick Boys kwamen er ook twee versterkingen voor de achterhoede. Zonneveld stond in drie van de vier wedstrijden in de basis en Zandbergen was vier keer basisspeler. Tot nog toe presteert de defensie van de Rijnsburgers beter dan vorig seizoen, want in de tweede wedstrijd werd ‘de nul’ al gehouden. Vorig seizoen lukte dit pas een keer na negen wedstrijden. Naast de zojuist genoemde verdedigers was middenvelder Bram de Bruin, hij kwam over van Barendrecht, ook een nieuwe vaste kracht bij Rijnsburgse Boys in de eerste wedstrijden.

Lange serie zonder overwinning

De Treffers behaalde de laatste thuisoverwinning in de Tweede Divisie op 15 februari tegen ASWH en wacht dus al een tijd op een driepunter op eigen veld. Rijnsburgse Boys is daarentegen bezig met een lange serie zonder uitoverwinning. De laatste keer dat de drie punten mee de bus in gingen richting sportpark Middelmors was op 29 februari tegen, juist ja, onze rood-zwarte favorieten. In de laatste thuiswedstrijd voordat de competitie vorig seizoen werd stil gelegd won Rijnsburgse Boys met 2-0. Dit was de zevende ontmoeting tussen De Treffers en Rijnsburgse Boys en naast de laatste overwinning, trokken de geel-zwarten vier keer eerder aan het langste eind. De Treffers won twee keer van ‘de Uien’.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Martijn Vos. Dit seizoen leidde hij al twee keer een wedstrijd in de Tweede Divisie en hierin deelde hij zeven gele kaarten uit. Vorig seizoen stonden er twaalf wedstrijden in onze competitie onder leiding van Vos en hierin gaf hij 40 keer een gele en één keer een (indirecte) rode kaart.