Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – RIJNSBURGSE BOYS

Na een weekend zonder competitievoetbal voor zowel De Treffers als Rijnsburgse Boys hervatten beide ploegen aanstaande zaterdag weer Tweede Divisie. In de eerdere ontmoeting dit seizoen, die op de eerste speeldag werd afgewerkt,  trok Rijnsburgse Boys in een gelijk opgaande wedstrijd uiteindelijk aan het langste eind. Dat deze 2-1 overwinning destijds al een goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen was, blijkt wel uit het feit dat De Treffers en Rijnsburgse Boys elkaar niet veel ontlopen op de ranglijst maar ‘de Uien’ het net wat beter doen. De ploeg van Jan de Jonge staat 7e, zijn collega trainer Henk Wisman bezet met Rijnsburgse Boys de zesde plaats.

Onbezorgd naar het einde

Met de huidige noteringen op de ranglijst zullen De Treffers en Rijnsburgse Boys waarschijnlijk zonder al te veel problemen richting het einde van de competitie gaan. Een blik op de ranglijst van de voorgaande drie seizoenen Tweede Divisie laat zien dat er ongeveer 43 punten nodig zijn om gevrijwaard te blijven van degradatie en/of nacompetitiestress.  Met nog twaalf wedstrijden te gaan lijkt ons rood-zwarte vlaggenschip dit aantal te gaan halen en hetzelfde geldt voor Rijnsburgse Boys. Om een flinke stap in de goede richting te zetten zullen beide ploegen er alles aan doen om te winnen aanstaande zaterdag. Daarnaast kan Rijnsburgse Boys zich misschien nog gaan mengen in de titelstrijd bij een overwinning, maar dat is momenteel nog slechts toekomstmuziek.

Meer verdedigende zekerheid

De goede prestaties van dit seizoen van Rijnsburgse Boys, vorig seizoen eindigden ‘de Uien’ op een magere dertiende plaats, zijn vooral te danken aan een betere defensie. Wat betreft het maken van doelpunten behoort Rijnsburgse Boys eigenlijk steevast bij de betere ploegen maar verdedigend was het de laatste jaren een stuk minder. Zo werden er vorig seizoen 79 doelpunten geïncasseerd wat neerkomt op een gemiddelde van meer dan twee tegendoelpunten per wedstrijd. Dit seizoen staat de teller op 40 tegendoelpunten. Wanneer de geel-zwarten het gemiddelde aanhouden van de eerste 22 wedstrijden van dit seizoen, eindigt Rijnsburgse Boys met maar liefst zeventien tegendoelpunten minder dan vorig seizoen.

Garantie voor doelpunten

Verdedigend gaat het dus beter en aanvallend gaat het bij Rijnsburgse Boys nog steeds erg goed. Zo is de ploeg van Henk Wisman bijvoorbeeld de meest scorende ploeg van de Tweede Divisie in uitwedstrijden. In elf uitwedstrijden werd er al 29 keer gescoord. De blikvanger bij Rijnsburgse Boys is Dani van der Moot, deze 22-jarige spits scoorde dit seizoen al dertien keer. Wanneer er gekeken naar de cijfers van De Treffers, dan lijkt de ontmoeting  van aanstaande zaterdag een garantie voor doelpunten te zijn. Er zijn slechts drie ploegen die dit seizoen vaker op eigen bodem scoorden dan de rood-zwarten. In de laatste vijf thuiswedstrijden is er zelfs geen enkele ploeg die vaker wist te scoren dan de dertien doelpunten die De Treffers scoorde.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Daan Schaper. Eerder dit seizoen leidde hij zes wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij vijftien gele en zes rode (waarvan twee directe) rode kaarten uit. Twee van deze rode kaarten kwamen op naam van Ignacio en Linthorst in de uitwedstrijd van De Treffers tegen AFC.