Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Noordwijk

De Treffers speelt woensdag 23 maart op eigen veld tegen Noordwijk. Noordwijk staat weliswaar 6e, maar is op papier een minder moeilijke tegenstander dan de clubs die De Treffers recent ontmoette. De rood-zwarten speelden de afgelopen vier weken tegen de nummer 1, 2 en 3. Door deze lastige serie is de ploeg van François Gesthuizen afgezakt naar de 7de plaats. De komende anderhalve week spelen de rood-zwarten drie thuiswedstrijden en daarin zullen de rood-zwarten zich willen herpakken.

Resultaten

Noordwijk kent een constant, maar tegelijkertijd een heel wisselvallig seizoen. Dat zit zo: afgelopen weekend won de ploeg van Kees Zethof met 1-0 op bezoek bij Kozakken Boys en daarmee behaalden de rood-witten pas de eerste overwinning op vreemde bodem. Drie keer werd er gelijk gespeeld en dus voetbalde de landskampioen van 1973 en 1980 zes punten bij elkaar in uitwedstrijden. In negatieve zin presteert Noordwijk dus behoorlijk constant in uitwedstrijden. Noordwijk presteert nog constanter in thuiswedstrijden, maar dan op een positieve manier. Op het eigen sportpark Duinwetering verloren ze de eerste wedstrijd van het seizoen (tegen Koninklijke HFC), maar wonnen ze de acht wedstrijden daarna allemaal. Omdat thuis- en uitwedstrijden elkaar in de regel opvolgen in het wedstrijdschema, is Noordwijk gek genoeg heel constant maar ook wisselvallig.

Uitblinker Lars Jansen

Eerder dit seizoen verloor De Treffers met 1-0 op bezoek bij Noordwijk. In deze wedstrijd was keeper Lars Jansen de absolute uitblinker van de thuisploeg en behoedde hij zijn ploeg meerdere malen voor een achterstand. In de blessuretijd kopte verdediger Rob Overvliet de beslissende goal binnen waardoor De Treffers verloor. Niet alleen tegen De Treffers onderscheidde Jansen zich. In negen thuiswedstrijden kreeg hij pas vijf doelpunten tegen en in totaal hield hij negen wedstrijden zijn doel schoon.  

Selectie en statistieken

Jansen kwam afgelopen zomer over van VVSB en is de enige zomerse aanwinst die een onbetwiste basisspeler is. Er zijn nog vijf spelers die dit seizoen iedere wedstrijd aan de aftrap stonden. Bij elkaar opgeteld spelen deze vijf al 32 jaar in het eerste elftal van Noordwijk. Roshanali en Dylan Rietveld zijn bezig aan hun vierde jaar bij de club en Thomas Reynaers aan zijn vijfde seizoen. Sander Bosma en Emiel Wendt spannen de kroon. Bosma is bezig aan zijn negende seizoen en Wendt al aan zijn tiende jaargang. Bosma en Wendt speelden ook in de jeugd van Noordwijk en zijn dus twee absolute clubiconen. Feitelijk hoort Rob Overvliet ook in het rijtje van trouwe spelers (8-jarig dienstverband), maar hij komt dit seizoen minder in actie.  Wendt, Bosma en Rietveld zijn dit seizoen al vaak bepalend geweest voor Noordwijk. De boomlange spits Wendt scoorde vier keer. Middenvelder Bosma en verdediger Rietveld drie keer.

Noordwijk heeft dit seizoen al vaak laten zien en De Treffers aan levenden lijve laten ondervinden dat het een lastig te kloppen ploeg is. Een overwinning zou de ploeg van Francois Gesthuizen het, wellicht wat geknakte, vertrouwen een oppepper geven. Graag tot woensdag om 20:00 uur!