Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Kozakken Boys

De Treffers speelt in de laatste thuiswedstrijd van 2023 tegen Kozakken Boys. In 2023 speelde De Treffers 32 competitiewedstrijden op eigen veld. Deze wedstrijden leverden 18 overwinningen op en 7 remises. Slechts 7 keer verliet de tegenstander met drie punten ons sportpark. Met 68 doelpunten gescoorde doelpunten overlegt de ploeg van Leeroy Echteld ook een mooi gemiddelde van meer dan twee doelpunten per wedstrijd. Sluiten de rood-zwarten het thuisseizoen goed af?  

Kozakken Boys  

In de eerste twee seizoenen van de Tweede Divisie behoorde Kozakken Boys tot de absolute top van de competitie. In het eerste jaar kroonden de Werkendammers zich zelfs officieus tot beste amateurclub van Nederland, aangezien toen de tweede plek werd ingenomen achter kampioen Jong AZ. In het tweede seizoen werd Kozakken Boys wederom 2e. Het verval in de laatste drie seizoenen is gigantisch. Twee seizoenen geleden eindigde Kozakken Boys 16e waardoor ze veroordeeld werden tot het spelen van nacompetitie wedstrijden. Uiteindelijk kwam Kozakken Boys als eindwinnaar uit deze strijd ten koste van GVVV. Vorig seizoen eindigde Kozakken Boys als dertiende en werd de nacompetitie op één punt ontlopen. 

In de zomerstop ging de selectie van Kozakken Boys behoorlijk op de schop. Zeven spelers verlieten sportpark de Zwaaier en er werden tien nieuwe spelers gehaald. Royston Drenthe is veruit de bekendste. Hij speelde in het seizoen 2019/20 al negen wedstrijden voor Kozakken Boys en keerde in de zomer terug. In november zette Drenthe echter al definitief een punt achter zijn loopbaan. Een andere zomerse aanwinst, Bart Spierings, is ook al tussentijds vertrokken. Van de andere nieuwe spelers zijn Jeffrey Neral, Jethro Mashart, Dico Jap Tjong en Lorenzo Piqué frequente basisklanten. Spits Mario Bilate is ook een van de aanwinsten en sinds een aantal weken wedstrijdfit. Hij scoorde drie keer en is daarmee de topscorer van de Kozakken. 

Vorm 

De Treffers behaalde in de laatste vijf wedstrijden acht punten. Op bezoek bij ACV en FC Lisse werden drie punten gepakt en tussendoor speelden de rood-zwarten gelijk tegen HHC Hardenberg. In de laatste thuiswedstrijd werd er jammer genoeg met 0-2 verloren van Jong Almere City en vorige week speelde De Treffers met 2-2 gelijk bij Noordwijk. Doordat er wat punten zijn verspeeld is de achterstand op koploper Spakenburg gegroeid, maar de tweede plaats is nog steeds in bezit. 

Tegenstander Kozakken Boys verloor de laatste vijf wedstrijden op rij. Achtereenvolgens Jong Sparta, Spakenburg, Quick Boys, GVVV en ADO’20 waren te sterk. In totaal wacht Kozakken Boys zelfs al zeven wedstrijden op een overwinning. Van de tien nederlagen die Kozakken Boys dit seizoen te verduren kreeg eindigde zeven wedstrijden overigens in een 2-1 nederlaag. Op papier was het verschil dus vaak niet groot, maar dat verandert niet dat er pas één keer werd gewonnen. 

Historie 

De Treffers en Kozakken Boys speelden elf keer tegen elkaar. In al deze wedstrijden won De Treffers slechts één keer. Zeven keer won Kozakken Boys. Met een winstpercentage van 9% is Kozakken Boys met afstand de minst favoriete tegenstander van De Treffers in de huidige competitie (zie tabel).  

TegenstanderWedstrijden Tweede DivisieWinst % De Treffers
ACV1100%
ADO’201100%
AFC1323%
Excelsior Maassluis1242%
FC Lisse540%
GVVV1050%
HHC Hardenberg1331%
Jong Almere City333%
Jong Sparta1346%
Katwijk1323%
Koninklijke HFC1450%
Kozakken Boys119%
Noordwijk633%
Rijnsburgse Boys1331%
Quick Boys757%
Scheveningen933%
Spakenburg1040%

De enige overwinning behaalde De Treffers vorig jaar op Kozakken Boys. Op eigen veld werden de Brabanders toen overtuigend met 3-0 aan de kant gezet. Coen Maertzdorf, Jordy Thomassen en Raymond Gyasi waren de doelpuntenmakers. 

De wedstrijd tussen De Treffers en Kozakken Boys begint om 18:00u. De aftrap verloopt anders dan gebruikelijk. Deze wordt namelijk gedaan door Prins Feestneus d’n 10e (en Treffers-leden) Dirk en Wout Sanders. Tot slot zijn na de wedstrijd DJ Marc en zanger Justin de Wildt aanwezig in onze kantine. Tot dan!