Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Kozakken Boys

Dit weekend speelt De Treffers evenals vorige week een thuiswedstrijd. De tegenstander is Kozakken Boys die de negende plaats op de ranglijst bezet. De rood-zwarten staan één positie lager en dus net buiten het beoogde linker rijtje. In de laatste uitwedstrijd voor de winterstop stonden beide ploegen ook tegenover elkaar. Destijds klom Kozakken Boys door een overwinning over De Treffers heen. Zijn de rollen dit keer omgedraaid?

Goede series na de winterstop

Om dit te bewerkstelligen zal De Treffers af moeten rekenen met een ploeg in vorm. Want hoewel de ploeg van Anton Janssen goed uit de winterstop is gekomen, moet het nipt zijn meerdere erkennen in de Werkendammers. De Treffers veroverde zeventien punten uit negen wedstrijden en heeft daarmee al bijna het puntenaantal (18) uit de eerste zeventien wedstrijden geëvenaard. Kozakken Boys veroverde echter al achttien punten na de winterstop en doet het daarmee ook fiks beter dan in de wedstrijden voor de winterstop. Hierin werden namelijk twintig punten behaald. Ondanks de goede series van De Treffers en Kozakken Boys kon geen van beiden het afgelopen weekend echter drie punten bijschrijven. Op het eigen sportpark ‘de Zwaaier’ ging Kozakken Boys met 2-0 onderuit tegen Excelsior Maassluis. Zoals bekend speelde De Treffers de laatste wedstrijd met 0-0 gelijk tegen VVSB. Beide ploegen zullen er daarom dan ook op gebrand zijn om de goede serie die in gang was gezet na de winterstop weer op te pakken.

Trainerswissel deed de Kozakken goed

Aan het begin van dit seizoen begon Jasper de Muijnck aan de lastige klus om succestrainer Danny Buijs op te volgen bij Kozakken Boys. Na elf wedstrijden werd de samenwerking alweer beëindigd omdat de rood-witten geen schim waren van de ploeg die vorig seizoen pas op de laatste speeldag de slag om het kampioenschap verloor. Michel Langerak volgde de De Muijnck op en zoals gezegd is Kozakken Boys nu weer op de weg terug. Voor de verloren wedstrijd van afgelopen week bleven de rood-witten liefst acht wedstrijden op rij ongeslagen. Het beste voorbeeld van het positieve effect van de trainerswissel was drie weken geleden zichtbaar. In de laatste wedstrijd onder trainer De Muijnck werd er met 3-0 verloren van IJsselmeervogels. In de volgende ontmoeting met IJsselmeervogels deed Kozakken Boys het onder leiding van Langerak Boys een stuk beter, er werd met 5-0 gewonnen.

Wint De Treffers eindelijk van Kozakken Boys?

De Treffers en Kozakken Boys stonden in de Tweede Divisie inmiddels vijf keer tegenover elkaar en hierin wisten de rood-zwarten nog niet te winnen van de Werkendammers. Er werd wel twee keer gelijk gespeeld, maar met drie nederlagen gingen de meeste wedstrijden verloren. Om dit weekend te winnen zullen de ogen voornamelijk gericht zijn op Ahmed el Azzouti en Sanny Monteiro. El Azzouti scoorde dit seizoen namelijk al dertien keer en is daarmee voor bijna een derde van de Werkendamse doelpuntenproductie verantwoordelijk. Opvallend is daarnaast dat alle goals die Kozakken Boys scoorde op bezoek bij De Treffers, gemaakt zijn door verdediger Sanny Monteiro. In beide wedstrijden zette hij zijn ploeg op voorsprong waarna De Treffers de eindstand op 1-1 bepaalde.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Jesse Rozendal. Eerder dit seizoen leidde hij zeven wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij twintig gele kaarten uit. Tevens toonde hij één keer een rode kaart, dit als optelsom van twee gele kaarten.

Stapt De Treffers het linkerrijtje binnen? Tot zaterdag!