Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Koninklijke HFC

De eerste vijf wedstrijden zitten erop en net zoals vorig jaar verzamelde De Treffers daarin vijf punten. Na twee uitwedstrijden op rij speelt De Treffers aanstaande zondag weer op eigen bodem. De tegenstander is Koninklijke HFC, zij verloren de eerste twee wedstrijden van het seizoen maar daarna wist de Haarlemse formatie drie wedstrijden te winnen. Hierdoor is de ploeg van trainer Gert-Jan Tamerus opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst.

Twee punten laten liggen in Almere

Vorige week speelde De Treffers met 0-0 gelijk op bezoek bij Jong Almere City. De ploeg van Anton Janssen speelde een goede wedstrijd maar ontbeerde af en toe wat geluk in de afronding. Dit was vorige week niet het geval voor Khalid Tadmine. Hij werd vorige week al genoemd in de voorbeschouwing van de wedstrijd tegen zijn voormalige werkgever Jong Almere City als topscorer van het vorige seizoen met twintig goals. Bij de Koninklijke HFC is hij het scoren nog niet verleerd. Afgelopen zaterdag scoorde hij drie keer en hij loodste daarmee zijn ploeg langs Kozakken Boys. Afgelopen dinsdag speelden ‘de Koninklijken’ in de eerste ronde van de KNVB beker tegen Harkemase Boys. In de met 4-0 gewonnen wedstrijd nam hij één goal voor zijn rekening.

Ongeslagen op Sportpark Zuid

In de afgelopen vier seizoenen bleef De Treffers in de thuiswedstrijden tegen Koninklijke HFC ongeslagen. Vorig seizoen bleef het 0-0 ondanks een licht overwicht van de ploeg van Anton Janssen,  de drie edities daarvoor werden winnend afgesloten. Ook in de uitwedstrijden doen de rood-zwarten het niet onverdienstelijk. De laatste vier bezoeken aan sportpark Spanjaardslaan resulteerden in eenmaal winst voor zowel De Treffers als Koninklijke HFC, tweemaal werd er gelijk gespeeld.

Gert-Jan Tamerus nieuwe trainer

Vanaf afgelopen zomer is Gert-Jan Tamerus de nieuwe trainer van Koninklijke HFC, hij volgde Ted Verdonkschot op die naar IJsseleermeervogels vertrok. Opvallend is dat Tamerus vorig seizoen nog deel uitmaakte van de selectie van de Haarlemmers en zelfs een van de sterkhouders was. De oud-prof kwam in 33 competitiewedstrijden in actie en maakte op verdediger Oscar Wilffert na de meeste speelminuten, daarnaast scoorde hij zeven keer. De geboren Haarlemmer speelde zes seizoenen voor de withemden en was daarnaast al vier seizoenen trainer van de O19-1 (ook wel A1 genoemd). De laatste twee jaar combineerde Tamerus het voetbal bij Koninklijke HFC met zijn functie als hoofd van de jeugdopleiding van deze club. Met Tamerus staat er dit seizoen dus een echte clubman aan het roer bij Koninklijke HFC en dat mag best bijzonder worden genoemd op het allerhoogste amateurniveau.

Zoektocht naar goals voor HFC

Niet alleen door het stoppen van Tamerus als spelend lid van de selectie leverde Koninklijke HFC goals in. Kevin Sterling kwam vorig seizoen tot tien goals maar vertrok naar Spakenburg en daarnaast is Roy Castien, de topscorer van vorig seizoen met vijftien goals, nog bezig met zijn revalidatie na een kruisbandblessure. De eerder genoemde Khalid Tadmine vult deze leegte vooralsnog goed in met vier goals in vier wedstrijden, in de eerste wedstrijd kwam hij vanwege een knieblessure nog niet in actie. Daarnaast kwam spits Floris van der Linden over van Telstar, hij scoorde afgelopen dinsdag tegen Harkemase Boys twee keer en scoorde in de competitie één keer.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Frank van den Elzen, hij leidt hiermee zijn tweede wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie. Bij zijn eerste aanstelling deelde Van Den Elzen drie gele kaarten uit.

Wint De Treffers zijn tweede thuiswedstrijd op rij? Tot zondag!