Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Jong Vitesse

De volgende wedstrijd in de Tweede Divisie speelt De Treffers aanstaande zondag thuis tegen Jong Vitesse. Na een wat mindere serie lijkt een overwinning noodzakelijk voor de rood-zwarten om nog aanspraak te gaan maken op een plek in het linker rijtje aan het einde van de competitie. De tegenstander van zondag is op moment van schrijven namelijk de nummer negen van de ranglijst en veroverde tot dusverre zes punten meer dan De Treffers. Omdat de ploeg van Anton Janssen nog een wedstrijd te goed heeft zou het bij een overwinning wat betreft het aantal verliespunten gelijk komen te staan met de jonge Arnhemmers. Wint De Treffers deze belangrijke wedstrijd?

Jong Vitesse zo goed als veilig
Bovenstaande kop lijkt aangezien de stabiele positie in de middenmoot van Jong Vitesse vreemd, maar toch is het de waarheid. De geel-zwarten waren lange tijd met Jong Sparta verwikkeld in een strijd om als hoogste beloftenploeg in de competitie te eindigen. Hieruit lijkt Jong Vitesse als winnaar uit de bus te komen waardoor ze ook volgend seizoen per definitie tweededivisionist zijn. Vanaf het begin van de competitie is het namelijk al bekend dat de laagst geklasseerde beloftenploeg één van de degradanten zou worden en al vrij snel werd duidelijk dat deze twijfelachtige eer naar Jong Almere zou gaan. Door de goede prestaties van Jong Volendam in de Derde Divisie bestaat echter de kans dat ook de tweede geklasseerde beloftenploeg zijn plaats in de Tweede Divisie kwijtraakt. Jong Vitesse heeft een voorsprong van zes punten op Jong Sparta en dus lijkt men in Arnhem verzekerd van handhaving.

Betere tweede seizoenshelft
Jong Vitesse behaalt na de winterstop betere resultaten dan in het eerste half jaar van de competitie en mede hierdoor zijn ze opgeklommen naar de plaats van hoogst geklasseerde beloftenploeg. Voor de winterstop werden er negentien punten gehaald uit twaalf wedstrijden. Voor de winterstop veroverde Jong Vitesse drie punten meer, maar ze hadden hier ook vier wedstrijden meer voor nodig. Daarbij weten de jonge Arnhemmers in de tweede seizoenshelft ook vaker het net te vinden, er werd inmiddels 24 keer gescoord en dit zijn twee goals meer dan het aantal uit de eerste seizoenshelft.

Veel doelpuntenmakers bij Jong Vitesse
Wat betreft het aantal gescoorde doelpunten behoort Jong Vitesse niet tot best scorende ploegen, met 46 goals zijn er elf ploegen die vaker scoorden. Waar de geel-zwarten wél in uitblinken is het aantal verschillende doelpuntenmakers. De 46 goals werden gemaakt door dertien verschillende spelers en negen spelers troffen inmiddels drie keer of vaker doel. Van de huidige selectie van De Treffers zijn er vijf spelers die meer dan drie goals achter hun naam hebben. Het hoge aantal scorende spelers dat Jong Vitesse overlegd is een logisch gevolg van het hoge aantal spelers dat dit seizoen werden ingezet, die teller staat inmiddels op 30. De topscorer van Jong Vitesse is overigens Hicham Acheffay, hij scoorde acht keer.
De scheidsrechter aanstaande zondag is Michel Vos. Eerder dit seizoen leidde hij zes wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij 26 gele kaarten uit. Het leeuwendeel van de wedstrijden die Vos onder zijn leiding had werden afgewerkt in de zaterdagse Derde Divisie. In acht wedstrijden toonde hij negentien gele kaarten en één (indirecte) rode kaart?

Pakt De Treffers zijn goede thuisserie weer op? Tot zondag!