Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Jong Sparta

De winterstop is voorbij en aanstaande zondag hervat De Treffers de competitie. De tegenstander zal Jong Sparta Rotterdam zijn en hiermee kunnen de rood-zwarten meteen flink aan de bak. De jonge Rotterdammers bezetten de vierde plaats op de ranglijst en zijn bezig met een goed seizoen. De Treffers en Jong Sparta zullen er naar hunkeren om het nieuwe jaar goed te beginnen, beide zijn namelijk bezig met een serie zonder overwinning.

Een terugblik, hoe werd het jaar geëindigd?

Zoals aangegeven hierboven is het voor zowel De Treffers als Jong Sparta even geleden dat er een overwinning werd behaald. De ploeg van Anton Janssen behaalde zijn laatste driepunter op 1 december door een 3-1 overwinning op Rijnsburgse Boys. De Treffers verloor in zijn laatste wedstrijd voor de winterstop op eigen veld met 4-1 van Spakenburg. De week hiervoor gingen de rood-zwarten met 1-0 onderuit bij Kozakken Boys. De jonge Spartanen zijn inmiddels al vier speelrondes zonder overwinning. Tegen Koninklijke HFC en VVSB werd er met 2-2 gelijkgespeeld. De twee wedstrijden hierna moesten de punten ook worden gedeeld door een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior Maassluis en Scheveningen.

Beide ploegen hervatten de winterstop niet goed

Een overwinning van De Treffers of Jong Sparta zal niet alleen zorgen voor het einde van een serie zonder overwinningen. Beide ploegen zijn ook bezig met een mindere serie bij de hervatting van de competitie. De laatste acht seizoenen wist De Treffers slechts twee keer de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar te winnen. Jong Sparta lukte het tot dusverre ook niet om het nieuwe jaar goed te beginnen, de afgelopen twee jaar in de Tweede Divisie werd er niet gewonnen in de eerste speelronde na de winterstop.

Verander(en)de selecties

Aanstaande zondag zal De Treffers met een andere selectie aantreden dan het geval was in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Sjoerd Ars had zijn afscheid als voetballer per 1 januari al eerder aangekondigd, daarnaast werd het contract van Arda Havar ontbonden. Hier tegenover staat de komst van Lowie van Zundert die voor de rest van het seizoen gehuurd is van NEC. In de eerste seizoenshelft maakte deze twintigjarige spits zijn minuten (en doelpunten) voor de beloften van de Nijmegenaren. In acht wedstrijden scoorde Van Zundert zes keer. Waar er bij De Treffers en bij veel andere competitiegenoten wat veranderingen plaatsvinden in de winterstop, lijkt Jong Sparta het veranderen van de wedstrijdselectie tot kunst te hebben verheven. Dit seizoen werd er al gebruik gemaakt van 32 verschillende spelers.

Jong Sparta moeilijk te kloppen

De voorgaande twee seizoenen kenmerkte Jong Sparta zich door veel te scoren maar ook door het hoge aantal tegendoelpunten. Dit seizoen behoren de Rotterdammers wederom tot de meest scorende ploegen maar is het aantal tegendoelpunten gezakt. Dit is dan ook terug te zien in de resultaten. Er werd slechts twee keer verloren en acht keer gewonnen. Opvallender is het aantal remises, er werd liefst zes keer gelijk gespeeld, het meeste van iedereen in de competitie. Deze statistiek is waarschijnlijk gedeeltelijk te verklaren door de komst van Jeroen Rijsdijk in de zomer. Deze trainer maakte de afgelopen jaren van Excelsior Maassluis een lastig te kloppen ploeg en lijkt ditzelfde kunstje te herhalen met Jong Sparta.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Nick Smit. Voor de winterstop leidde hij al zes wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij zeventien gele kaarten uit.

Begint De Treffers het jaar goed tegen Jong Sparta? Tot zondag!