Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – JONG SPARTA

Aanstaande zondag speelt De Treffers voor de tweede keer op rij een thuiswedstrijd, ditmaal met Jong Sparta als tegenstander. Na twee wedstrijden zijn de rood-zwarten net zoals Scheveningen en Excelsior Maassluis nog puntloos en om niet teveel averij op te lopen in het begin van de competitie is een overwinning eigenlijk noodzakelijk. De jonge Spartanen begonnen het seizoen met een 4-2 nederlaag op bezoek bij IJsselmeervogels. Afgelopen weekend werden de eerste punten behaald door een 2-1 overwinning op promovendus Quick Boys. Behaalt De Treffers zijn eerste punten van het seizoen?

Minimale verschillen

Door de 2-1 nederlaag van afgelopen weekend tegen Kozakken Boys werd er door De Treffers twee keer op rij met dezelfde cijfers verloren. Beide wedstrijden zijn misschien wel tekenend voor de onderlinge verschillen in de Tweede Divisie. Hoewel het seizoen pas twee wedstrijden onderweg is lijkt het er namelijk nu al op dat veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Van de tot nog toe achttien gespeelde wedstrijden in de competitie eindigde immers de helft met een gelijkspel of met slechts één doelpunt verschil. In zulke gelijk opgaande wedstrijden kan een klein beetje geluk het verschil betekenen tussen een overwinning en een nederlaag. Helaas voor de ploeg van trainer Jan de Jonge ontbrak het De Treffers juist net aan wat geluk tijdens de eerste twee wedstrijden.

Goede balans tegen Jong Sparta

Met Jong Sparta zou er weleens een ideale tegenstander naar sportpark Zuid kunnen komen om de mindere seizoenstart een halt toe te roepen. De Treffers is namelijk op alle fronten bezig aan een goede serie tegen de jonge Spartanen. De laatste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen door De Treffers terwijl de rood-zwarten in de allereerste ontmoetingen juist moeite hadden met de Rotterdammers. In de eerste drie wedstrijden werd er geen enkele keer gewonnen en werden er liefst elf tegentreffers geïncasseerd. Bovendien schiet clubtopscorer Lowie van Zundert met scherp tegen Jong Sparta. In beide ontmoetingen scoorde hij en dit deed Van Zundert tevens twee keer binnen de eerste twintig minuten.

Talentenfabriek Jong Sparta

Sinds Jong Sparta deel uitmaakt van de voetbalpiramide zijn er tal van spelers die ervaring opdeden in de Tweede Divisie en hierna hun doorbraak beleefden in het eerste elftal van Sparta Rotterdam. Halil Dervisoglu en Abdou Harroui speelden samen 81 wedstrijden voor Jong Sparta en zijn momenteel basisspeler van de Eredivisionist. Een van de volgende spelers die deze stap wellicht kan gaan maken en huidig smaakmaker van de ploeg is buitenspeler Bradley van Hoeven. Hij scoorde afgelopen weekend twee keer tegen Quick Boys en draaide hiermee eigenhandig de wedstrijd om. Vorig seizoen kwam Van Hoeven tot negentien wedstrijden en scoorde hij vijf keer.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Nick Tunnissen. Hij leidt dit weekend zijn eerste wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie. De meeste wedstrijden die vorig seizoen onder leiding van Tunnissen stonden werden gespeeld in de zondagse Derde Divisie. In elf wedstrijden deelde hij 25 gele en vijf rode (waarvan 2 directe) kaarten uit.

Wint De Treffers voor de vierde keer op rij van Jong Sparta? Tot zondag!