Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Jong Almere City

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen Jong Almere City. De beloftenploeg van de jongste BVO van Nederland promoveerde afgelopen zomer naar de Betnation Divisie door het veroveren van het kampioenschap van de beloftencompetitie. Jong Almere was in deze competitie onder andere Jong Feyenoord en Jong FC Twente / Heracles de baas. Na twaalf wedstrijden op het hoogste amateurniveau staat Jong Almere City op de veertiende plaats met dertien punten uit twaalf wedstrijden. De Treffers staat stevig op de tweede plaats. Het gat naar koploper Spakenburg en nummer 3 Quick Boys is vier punten. 

Jong Almere City

Almere City werd opgericht in 2001 en trad in 2005 toe tot het betaalde voetbal. Het is dus bijzonder knap dat dat Almere City zich in deze korte periode heeft opgewerkt naar de Eredivisie en Jong Almere City speelt op het hoogste amateurniveau. In het seizoen 2018/2019 speelde Jong Almere overigens ook al in de Tweede Divisie. Het seizoen werd toen afgesloten op de zestiende plaats en omdat ze de laagst geklasseerde beloftenploeg waren, degradeerden ze naar de Derde Divisie. Na één jaar in de Derde Divisie besloot de KNVB om de regelgeving omtrent de beloftenploegen om te gooien waardoor Jong Almere verdween uit de amateurvoetbalpiramide. Per seizoen 2020/2021 werden twee beloftenploegen toegestaan in de Tweede Divisie en de overige Jong-teams spelen in een aparte competitie. Vanuit die competitie is (met veel mitsen en maren) promotie naar de Tweede Divisie mogelijk en dat lukte Jong Almere City dus vorig seizoen.

Jong Almere City begon moeizaam aan het huidige seizoen. In de eerste zes wedstrijden werden twee overwinningen geboekt en de overige vier wedstrijden gingen verloren. Een van de twee overwinningen werd echter ongeldig verklaard. In de 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Jong Sparta speelde de 23-jarige Bradly van Hoeven mee. Achteraf werd bekend dat 23-jarigen niet mee mogen spelen bij een Jong-team en hoewel de fout bij de KNVB lag, diende de wedstrijd opnieuw te worden gespeeld. De wedstrijd tegen Jong Sparta werd afgelopen maandag 21 november opnieuw gespeeld en eindigde toen in 1-1. Dit gelijkspel was de vierde wedstrijd op rij dat Jong Almere ongeslagen bleef en dus hebben de jongelingen uit de Flevopolder de weg omhoog ingeslagen na de moeizame start. Voor het gelijkspel tegen Jong Sparta won Jong Almere van ADO’20 (4-1) en van Quick Boys (2-0). Tegen GVVV werd tussendoor met 0-0 gelijk gespeeld. De laatste nederlaag van Jong Almere dateert van 28 oktober. Toen was koploper Spakenburg met 4-3 te sterk. 

Jong Almere City behaalde elf van de dertien punten in thuiswedstrijden. Allen Spakenburg en De Treffers hebben een hoger puntengemiddelde in thuiswedstrijden. In uitwedstrijden doet de ploeg van Danny Schenkel het echter een stuk minder. De talenten van Jong Almere behaalden slechts twee punten in zes wedstrijden en presteren daarmee tot nog toe het slechtste op vreemde bodem.

Vorig seizoen leverde Jong Almere City met Tijmen Wildeboer en Jeffrey Puriel de topscorers van de beloftencompetitie. Tijmen Wildeboer scoorde zeventien doelpunten in 23 wedstrijden en bleef daarmee Jeffry Puriel (zestien doelpunten) nipt voor. Dit seizoen is de 1.89 meter lange Wildeboer opnieuw op schot. Hij scoorde vier keer in tien doelpunten. De spits moet Layee Kromah echter wel voor zich dulden. Hij scoorde vijf keer en is daarmee de topscorer van Jong Almere dit seizoen.

De Treffers

De Treffers won vorige week met 0-2 bij FC Lisse. Door een eigen doelpunt in de 3e minuut na een voorzet van Gavin Vlijter werd het al snel 0-1. Binnen het half uur zorgde Oussama Bouyaghlafen al voor de verdiende 0-2. De buitenspeler trok daarmee zijn goede vorm van de laatste weken door. Bouyaghlafen scoorde nu drie doelpunten in de laatste vier competitiewedstrijden. De 0-2 overwinning was bovendien al de zevende wedstrijd zonder tegendoelpunten. Op eigen veld is De Treffers bovendien al zes wedstrijden ongeslagen met de indrukwekkende cijfers van vijf overwinningen en één gelijkspel. Het doelsaldo in deze zes wedstrijden is +17 (negentien voor, twee tegen). 

Historie

De Treffers en Jong Almere City speelden pas twee keer tegen elkaar. De uitwedstrijd in seizoen 2018/2019 begon en eindigde in 0-0. In de laatste thuiswedstrijd van dat seizoen won De Treffers met 2-0. De doelpunten werden destijds gemaakt door Ruben Rodrigues en Coen Maertzdorf. Van de wedstrijdselectie van die wedstrijd zijn Niels Kornelis, Bryan Sirvania, Coen Maertzdorf en Tjeu Langeveld nog steeds speler van De Treffers. De meeste basisspelers die namens Jong Almere City hun opwachting maakten in die wedstrijd komen elkaar dit seizoen toevallig tegen als tegenstander in de Derde Divisie A. Voor de volledigheid zijn dit: Tarik Evre en Nicky van Hilten (DVS’33), Kelt Jager (sv Urk), Sam Krant (Sparta Nijkerk), Thomas Prinsen (Harkemase Boys), Victor van der Linde (VVSB).

Tot slot is het interessant om zaterdagmiddag met een schuin oog naar Katwijk te kijken. In dat vissersdorp spelen koploper Spakenburg en nummer 3 Quick Boys tegen elkaar. De Treffers kan dus inlopen op de koploper, uitlopen op de nummer 3, of beide. Daarvoor moet er wel gewonnen worden van Jong Almere, dus dat is het enige dat echt telt. Graag tot zaterdag!