Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – IJsselmeervogels

De Treffers hervat aanstaande zaterdag na meer dan twee maanden de competitie in de Jack’s League. Op 27 november stond de laatste competitiewedstrijd, tegen Rijnsburgse Boys, op het programma. De tegenstander van deze zaterdag, IJsselmeervogels speelde voor het laatst een competitiewedstrijd op 13 november. In totaal speelden De Treffers en IJsselmeervogels de minste wedstrijden (elf) van alle clubs in de Jack’s League en zaterdag is dus voor beide teams het startschot van een lange serie wedstrijden. Veruit de meeste competitiegenoten speelden al dertien of veertien wedstrijden en hervatten dus pas later de competitie. De tijd zal uitwijzen of De Treffers en IJsselmeervogels juist profiteren van de vroegere herstart, of dat een langere voorbereidingstijd wellicht beter had uitgepakt.

Resultaten tot dusver

IJsselmeervogels begon dit seizoen slecht aan de competitie. Na zes wedstrijden veroverden de Rooien pas vier punten en dit schamele aantal leidde de eerste trainerswissel van de competitie in. Berry Smit was naar eigen zeggen niet de juiste persoon om IJsselmeervogels uit de lastige periode te krijgen en stapte op. Met assistent-trainer Ton Cornelissen aan het roer als interim trainer won IJsselmeervogels twee keer (van Rijnsburgse Boys en Jong Volendam).  Vervolgens werd in de persoon van Gert-Peter de Gunst een nieuwe trainer vastgelegd en de eerste wedstrijd onder zijn leiding werd ook gewonnen. De Vogels waren dankzij de drie overwinningen op weg naar het linkerrijtje, maar verloren vervolgens twee keer en dus stokte de opmars. Met dertien behaalde punten uit elf wedstrijden staat IJsselmeervogels op de 15e plaats, maar de huidige stand geeft echter wel een vertekend beeld. De Spakenburgers hebben namelijk even veel verliespunten als de nummer 4, 5 en 6 in de rangschikking.

Nieuwe spelers

Vanaf de eeuwwisseling eindigde IJsselmeervogels zestien keer (inclusief de laatste twee afgebroken seizoenen) bij de bovenste zes. Met een positie buiten de top neemt de succesvolste amateurclub van Nederland vanzelfsprekend geen genoegen. Het doel van het restant van de competitie is naar alle waarschijnlijkheid dan ook om zo snel mogelijk op te klimmen naar de bovenste regionen. Met verdediger Bradley Martis en aanvaller Jerrel Hak haalden de Rooien afgelopen week twee versterkingen in huis voor het restant van de competitie. Beide spelers speelden al mee in een oefenwedstrijd tegen Jong FC Dordrecht (5-2 winst) en aanvaller Hak nam ook een doelpunt voor zijn rekening. Een andere ‘nieuwe’ speler die zijn opwachting maakte in de laatste oefenwedstrijd van IJsselmeervogels is Danny van den Meiracker. De spits speelde voor de onderbreking van de competitie slechts vier wedstrijden vanwege een knieblessure. Ook Van den Meiracker liet zich meteen weer zien en scoorde tegen Jong FC Dordrecht de openingstreffer.

Eerdere ontmoetingen

Meer dan twee jaar geleden stond de laatste ontmoeting tussen De Treffers en IJsselmeervogels op het programma. Na een erg vermakelijk duel werd het toen 3-3. Op eigen veld is De Treffers overigens nog ongeslagen tegen IJsselmeervogels. De eerste ontmoeting in 1983 eindigde in 1-1. Vijftien jaar later speelden beide ploegen in Groesbeek tegen elkaar voor het algehele landskampioenschap. In Groesbeek werd het 0-0, waarna De Treffers op sportpark de Westmaat voor de tweede keer de beste amateurclub van Nederland werd. De andere twee ontmoetingen in de Tweede Divisie eindigden gelijk (2-2) en in een overwinning voor De Treffers (3-1).

Komt er zaterdag weer een mooie overwinning bij? Alvast veel plezier bij de wedstrijd!