Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – IJsselmeervogels

Na een weekend zonder competitievoetbal hervat De Treffers aanstaande zaterdag de competitie. De rood-zwarten bezetten de twaalfde plaats op de ranglijst en zullen in de laatste vier wedstrijden trachten om het beoogde linker rijtje nog te bereiken. Hiervoor dienen vier punten achterstand goed te worden gemaakt en de eerste horde voor deze missie heet IJsselmeervogels. De nummer twee van de ranglijst heeft zijn primaire doelstelling, het kampioenschap, niet meer in zicht door twee nederlagen op rij.

Amateurklassieker

Het waarschijnlijk mislopen van de titel zal voor IJsselmeervogels een smet op een succesvol seizoen zijn. In 2011 behaalde de rood-witten namelijk voor het laatst het kampioenschap op het hoogste amateurniveau en daarmee wacht het al bijna even lang als De Treffers. Desondanks zullen (amateur)voetbalkenners het er unaniem over eens zijn dat er met de wedstrijd tussen De Treffers en IJsselmeervogels een klassieker op het programma staat. Sinds jaar en dag kent IJsselmeervogels namelijk geen gelijke in het amateurvoetbal en staat het te boek als de succesvolste (zaterdag)vereniging. Deze eretitel is voor de (voorheen) zondagteams in handen van onze rood-zwarte trots.

Livewedstrijd op FOX Sports

De ontmoeting tussen beide grootmachten in het amateurvoetbal is voor FOX Sports wellicht een van de redenen geweest om de wedstrijd live uit te zenden. Gezien de eerdere resultaten dit seizoen zal IJsselmeervogels hier echter niet per se naar uitkijken. Negen keer eerder was een wedstrijd van IJsselmeervogels namelijk al live te zien en hierin wist het geen enkele keer te winnen. Vier wedstrijden gingen verloren en vijf eindigden in een gelijkspel.

Neemt De Treffers revanche?

Eerder dit seizoen verloor De Treffers met 4-1 op bezoek bij IJsselmeervogels en hiermee kwam er een einde aan de ongeslagen status in de Tweede Divisie tegen ‘de Rooien’. Vorig seizoen won het de uitwedstrijd namelijk met 5-1 en werden de punten gedeeld op sportpark Zuid door een 2-2 gelijkspel . De Treffers overlegt over de hele historie sowieso erg goede resultaten in de wedstrijden met IJsselmeervogels. Van de negen gespeelde wedstrijden werden er slechts twee verloren en won De Treffers er vier, in drie wedstrijden was er geen winnaar.

Scherpschutter van den Meiracker

Dit seizoen profileert Danny van den Meiracker zich wederom als een van de gevaarlijkste spitsen in het amateurvoetbal. Nadat hij eerder al topscorer werd van de voormalige Topklasse Zaterdag is hij momenteel nog in de race om topscorer van de huidige competitie te worden. Met 19 goals zijn er slechts twee spelers die tot nog toe vaker wisten te scoren. Aanstaande zaterdag kan hij zijn goede serie op vreemde bodem voortzetten. Van den Meiracker scoorde in de laatste twee uitwedstrijden en liefst dertien van zijn negentien goals maakte hij in uitwedstrijden.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Sam Dröge. In dertien eerdere wedstrijden dit seizoen in de Tweede Divisie deelde hij 30 gele en vier rode (waarvan twee directe) kaarten uit.