Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – GVVV

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen GVVV. De gasten uit Veenendaal zijn slecht aan het seizoen gestart en staan met één schamel punt op de laatste plaats. De Treffers is daarentegen een van de vijf ploegen die nog ongeslagen is. Vorige week wonnen de rood-zwarten met 0-1 op bezoek bij Quick Boys. Krijgt deze mooie uitoverwinning een goed vervolg op sportpark Zuid?

Blik op de verdediging

Met name de verdediging van GVVV maakt dit seizoen tot dusverre een slechte indruk. In de eerste wedstrijd werd er met ruime cijfers verloren van Rijnsburgse Boys (3-0). De tweede wedstrijd leverde weliswaar een gelijkspel op tegen Kozakken Boys, maar dit ging volgens de website van GVVV ook allesbehalve makkelijk: “G.V.V.V. had het alleen aan een eigen strakke organisatie en opzichtig falen van de Werkendammers te danken dat het aan het einde van de eerste helft maar met 1-0 achter stond”. Vorige week gingen de blauwhemden met 2-5 onderuit tegen Jong Volendam. Dat het na zestien minuten al 0-3 stond, zal trainer Jochem Twisker vooral zorgen baren. Na 22 minuten werden verdediger Joeri Potjes en middenvelder Achraf Nemji geslachtofferd en zij zullen naar verwachting niet op een basisplaats kunnen rekenen in de wedstrijd tegen De Treffers. Ons vlaggenschip heeft de wind een stuk beter in de zeilen. De laatste linie incasseerde pas twee tegengoals en hebben daarmee met drie andere ploegen tot nog toe de minste tegentreffers.

Behendige aanvallers

Vol overgave de aanval zoeken tegen GVVV, dat ongetwijfeld niet van het zelfvertrouwen bulkt, is misschien wel de sleutel naar de overwinning. De Veenendalers hebben echter een aantal behendige en snelle aanvallers voorin, waardoor het dus ook oppassen is voor tegenaanvallen. Een van die gevaarlijke aanvallers en het best in vorm is spits Jordi Bitter. De 27-jarige Amsterdammer mocht afgelopen zomer vertrekken bij Spakenburg. Hij scoorde in 47 duels twaalf keer voor de club uit het vissersdorp, maar dat was dus blijkbaar niet genoeg om in aanmerking te komen voor een contractverlenging. Bitter zal zich in Veenendaal alsnog willen bewijzen op het hoogste amateurniveau. Met twee doelpunten in drie wedstrijden is hij het seizoen in ieder geval prima gestart. Collega-aanvallers Hicham Houat en Joshua Patrick streken vorig jaar zomer neer op sportpark Panhuis. Eerstgenoemde scoorde in de zes wedstrijden durende competitie drie keer. Patrick maakte voornamelijk furore in de zaterdagse Derde Divisie. Vanaf het seizoen 2017/2018 tot en met het seizoen 2019/2020 scoorde hij 64 keer in 87 wedstrijden, onder andere aan de andere kant van sportpark Panhuis in dienst van DOVO.

Onderlinge wedstrijden

De wedstrijd van aanstaande zaterdag is de achtste officiële wedstrijd tussen De Treffers en GVVV. Vier overwinningen voor de rood-zwarten, twee voor de Veenendalers en één gelijkspel staan tot dusver in de annalen. De meest indrukwekkende wedstrijd van de zijde van De Treffers werd ongetwijfeld gespeeld op 11 maart 2017. Op dat moment waren De Treffers en GVVV de nummer 4 en 2 van de ranglijst. GVVV werd destijds van het veld geveegd en de rood-zwarten wonnen volkomen verdiend  met 4-0. Of het zaterdag weer zo’n galavoorstelling valt nog te bezien. Feit is dat De Treffers met een, grote of kleine, overwinning nog verder naar boven kan kijken en daar zullen de rood-zwarten dus alles aan doen.

Algemene informatie

De scheidsrechter is de heer Winkel. Hij wordt langs de lijn geassisteerd door de heren Kromme, Van Mun en Van Hoof. Daarnaast dienen bezoekers zich te registeren. Dit kan op voorhand thuis. Lees hier hoe dat werkt.