Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Excelsior Maassluis

De Treffers speelt aanstaande zaterdag haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen en daarmee is een uitermate lastig jaar bijna ten einde. We willen nog niet te ver vooruitkijken maar met gunstige resultaten op de velden kan de ploeg van Anton Janssen zich dit weekend veilig spelen. Op de laatste speeldag gebeuren er altijd gekke dingen en voor menig Treffers-hart zal het dus goed zijn wanneer volgende week handhaving al een feit is. De eerste voorwaarde hiertoe is dat De Treffers zaterdag wint van Excelsior Maassluis, de rest volgt later.

Afgelopen week versloeg De Treffers voor de tweede keer dit seizoen GVVV en dit deed het voor de tweede keer met 2-0. Door deze belangrijke overwinning klommen de rood-zwarten op naar de dertiende plaats en dit zal een goed gevoel geven. De Treffers was op alle fronten de betere partij en won volkomen verdiend in Veenendaal. In de eerste helft kopte Cendrino Misidjan De Treffers op voorsprong en Boy van de Beek zorgde in de tweede helft vanaf de penaltystip voor de 2-0.

Excelsior Maassluis speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen Jong Sparta. Namens de ‘Tricolores’ zorgde Daan Blij met een penalty een minuut voor tijd voor de 1-1 nadat Ayoub Boukhari de jonge Spartanen, ook vanaf de stip, op 1-0 had gezet. Door dit gelijkspel is de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk inmiddels acht wedstrijden op rij ongeslagen. Met slechts acht nederlagen laat Excelsior Maassluis sowieso zien dat ze moeilijk te verslaan zijn. Alleen de ongenaakbare nummers een en twee van de competitie, Katwijk en Kozakken Boys, overleggen op dit gebied nog iets betere statistieken.

Eerder dit seizoen verdeelden De Treffers en Excelsior Maassluis de punten op ‘sportpark Dijkpolder’. Door een goal van Gerwin Lake nam de thuisploeg de leiding, vlak voor tijd stelde Dyon Gijzen door middel van een mooie volley een punt veilig. In de twee wedstrijden van vorig jaar bleef De Treffers ongeslagen tegen de landskampioen van 2016. Op bezoek in Maassluis was de eindstand hetzelfde als de stand bij de aftrap, 0-0. Op Sportpark Zuid won De Treffers met 2-0, de goals werden gemaakt door Robin Janssen en Wesley Meeuwsen.

Zoals eerder vermeld in deze voorbeschouwing is Excelsior Maassluis een moeilijk te kloppen tegenstander. Dit is ook af te lezen aan de doelcijfers, met slechts 28 tegendoelpunten heeft het de minst gepasseerde achterhoede van de Tweede Divisie. Daar tegenover staat echter ook dat de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk een van de minst scorende ploegen is. Topscorer is Vincent van den Berg met acht goals.

De scheidsrechter van aanstaande zaterdag is Luca Cantineau. De wedstrijd tussen De Treffers en Excelsior Maassluis wordt de dertiende wedstrijd van dit seizoen in de Tweede Divisie. In zijn eerdere wedstrijden gaf Cantineau 40 gele kaarten, een rode kaart deelde hij nog niet uit. Eén keer eerder dit seizoen stond een wedstrijd van De Treffers onder leiding van Cantineau, dit was in de thuiswedstrijd tegen FC Lisse die met 3-3 gelijk werd gespeeld.

Een laatste leuk detail is dat met De Treffers en Excelsior Maassluis aanstaande zaterdag twee generatiegenoten op het veld staan. Op het moment van uitbrengen van deze voorbeschouwing duurt het namelijk nog vijftien dagen voordat de ‘Tricolores’ hun 100-jarig jubileum mogen vieren. Bij dezen alvast proficiat. Zoals ongetwijfeld bekend staat dit heuglijke feit voor De Treffers volgend jaar op de rol, maar ook hiervoor zijn de voorbereidingen al in volle gang.

Met een overwinning doet De Treffers hoe dan ook goede zaken, tot zaterdag!