Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Excelsior Maassluis

De Treffers speelt dit weekend de eerste van twee thuiswedstrijden in slechts vier dagen tijd. Dinsdag wacht UNA in de eerste ronde van de KNVB beker, maar zaterdag staat er eerst een competitiewedstrijd gepland tegen Excelsior Maassluis. De Tricolores verzamelden in de eerste negen wedstrijden zes punten en staan in de onderste regionen van de ranglijst. De ploeg van Leeroy Echteld staat met negentien punten op de gedeelde tweede plaats en kan de vijfde zege op rij boeken. 

Stand van zaken

Excelsior Maassluis won slechts één keer dit seizoen en dat was van Jong Almere City (5-3). Daarnaast werd er tegen FC Lisse, Noordwijk en Kozakken Boys gelijk gespeeld. De overige vijf wedstrijden gingen verloren. Vier van deze vijf nederlagen werden genoteerd in de laatste vier wedstrijden. Achtereenvolgens Spakenburg (4-2), Quick Boys (2-4), GVVV (2-1) en ADO’20 (0-1) waren te sterk voor de ploeg van hoofdtrainer Steye Jacobs. De Treffers zette in de laatste vier wedstrijden juist een mooie serie neer. Rijnsburgse Boys (2-0), Koninklijke HFC (0-2), AFC (5-1) en Katwijk (0-1) werden allemaal aan de zegekar gebonden. 

Excelsior Maassluis

De mindere start van Excelsior Maassluis komt niet volledig uit de lucht vallen. Vorig seizoen eindigde Excelsior Maassluis namelijk als veertiende. Nummer vijftien TEC had hetzelfde puntenaantal als de Zuid-Hollanders (39), maar vanwege een beter doelsaldo ontsprong Excelsior Maassluis op het nippertje de nacompetitie. De Zuid-Hollanders werden uiteindelijk in veilige haven geloodst door Steye Jacobs. Hij was de trainer van Excelsior Maassluis O21 en zou Dogan Corneille na vijf seizoenen opvolgen. Corneille en Excelsior Maassluis besloten echter al in april om de wegen te laten scheiden. Jacobs nam het stokje vervroegd over en in de laatste zes wedstrijden onder zijn leiding werden er precies genoeg punten verzameld om actief te blijven op het hoogste amateurniveau.

In de zomer werden er acht nieuwe spelers verwelkomd op sportpark Dijkpolder. Met Vincent Schippers (FC Dordrecht), Sanchez Angulo (Katwijk) en Gautier Overman (TOP Oss) behoren er drie van hen in de eerste fase van het seizoen tot de vaste basiself. Wat verder opvalt bij de transfers is dat Excelsior Maassluis drie bepalende verdedigers kwijtraakte. Omar El Baad (Katwijk) en Tobias Kleijweg (Spakenburg) maakten een overstap binnen de Tweede Divisie, terwijl Gijs Abbas een punt achter zijn voetbalcarrière zette. Samen hadden deze drie verdedigers vorig seizoen 90 basisplaatsen voor Excelsior Maassluis. Excelsior Maassluis kreeg tot dusverre al zeventien tegentreffers en dus lijkt het duidelijk dat de drie vertrokken verdedigers nodig worden gemist. Vorig seizoen was Pieter Langedijk de onbetwiste topscorer en aanvalsleider van Excelsior Maassluis. Hij scoorde toen zeventien keer. In het huidige seizoen staat de teller op drie doelpunten.

Onderlinge resultaten

De Treffers en Excelsior Maassluis spelen vanaf de invoering van de Tweede Divisie tegen elkaar. In de voorbije seizoenen stonden er elf onderlinge wedstrijden op het programma. In vijf wedstrijden werden de punten gedeeld en vier keer won De Treffers. Twee keer was Excelsior Maassluis de betere. De laatste wedstrijd op sportpark Zuid eindigde in een 1-1 gelijkspel. In de laatste tien hectische  minuten voor rust kreeg Azzedine Dkidak rood, scoorde Excelsior Maassluis en maakte Campman namens De Treffers ook weer gelijk. In de tweede helft kwam Excelsior Maassluis ook met tien spelers te staan en bleef het 1-1. 

De Treffers zal op jacht gaan naar drie punten om zich in de top 3 te handhaven. Na afloop van de wedstrijd is er in de kantine een optreden van zanger Raymon Hermans. Op naar een mooie wedstrijd en een gezellige derde helft!