Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – DVS’33

De oefencampagne zit er weer op en aanstaande woensdag staat voor De Treffers de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. In de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker komt DVS’33 uit Ermelo op bezoek. Amper een maand geleden was deze geel-zwarte formatie ook al te gast op Sportpark Zuid, in een oefenwedstrijd verloor de ploeg van Anton Janssen toen met 4-1.  Er ligt dus een uitgelezen mogelijkheid om revanche te nemen op deze flinke nederlaag!

Imposante voorbereiding van DVS’33

Bovenstaand genoemde wedstrijd was niet het enige moment waarop DVS’33 indruk maakte in de voorbereiding, competitiegenoten AFC en Spakenburg verloren net als De Treffers ook in een vriendschappelijk duel. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn de eerste kwalificatieronde voor de KNVB beker op bezoek bij Quick’20 in Oldenzaal. Ook in deze wedstrijd werd duidelijk dat DVS’33 over een goede ploeg beschikt, er werd namelijk met liefst 6-2 gewonnen. Oktay Ozturk en Benjamin Roemeon namen beide twee goals voor hun rekening, ook Berry Powel en Olivier Pilon wisten het net een keer te vinden. Afgezien van de nederlaag tegen DVS’33 kende De Treffers een prima voorbereiding met de winst van het Gerrit Langeveld Toernooi door overwinningen op Baniyas SC en Jong NEC. Verder werd er onder andere nog een verdienstelijk gelijkspel tegen FC Oss behaald. Het is te hopen dat deze positieve lijn wordt doorgetrokken.

Titelaspiraties in Ermelo

Het zal echter niet makkelijk worden woensdag, het moge duidelijk zijn dat DVS’33 een van de titelfavorieten is in de zaterdagse Derde Divisie. Vorig jaar eindigde de ploeg op de derde plaats achter Spakenburg en Scheveningen. Deze twee clubs promoveerden evenals nummer vier Jong Almere City naar de Tweede Divisie. Door het wegvallen van deze clubs zullen de geel-zwarten zich logischerwijs mengen in de titelstrijd. Daarbij hebben de Ermeloërs zich flink versterkt, er kwamen namelijk drie nieuwelingen vanuit Spakenburg-Bunschoten. Aanvaller Olivier Pilon kwam over van het ‘blauwe’ kamp en in de personen van Christiaan van Hussen en Oktay Ozturk kwamen er twee van het ‘rode’ kamp. Vorige week werd, hoewel de voorbereiding al voorbij was, spits Berry Powel nog vastgelegd. Powel was het afgelopen seizoen teamgenoot van Christiaan van Hussen en Oktay Ozturk bij IJsselmeervogels maar hier werd zijn contract niet verlengd. In de voorbereiding trainde deze ervaren goalgetter mee met Kozakken Boys maar maakte hij dus uiteindelijk de overstap naar DVS’33.

Veelscorende voorhoede

De nieuwkomers Berry Powel en Olivier Pilon kwamen vorig seizoen tot respectievelijk zeven en dertien goals. Tel daarbij op dat DVS’33 vorig seizoen de ploeg was met de meeste goals (74) in de zaterdagse Derde Divisie en het is duidelijk waar de kracht van de geel-zwarten ligt. Met 21 goals werd Maurice de Ruiter vorig jaar topscorer en hij was deze voorbereiding wederom op schot, drie van de vier goals in de wedstrijd tegen De Treffers kwamen namelijk op zijn naam. In de oefenwedstrijden tegen zowel Spakenburg als IJsselmeervogels viel hij echter geblesseerd uit. In de laatste oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk en afgelopen zaterdag tegen Quick’20 kwam De Ruiter dan ook niet in actie.

Drie maal is scheepsrecht

Naast de nederlaag tijdens de oefencampagne stonden de JO17-1 teams van DVS’33 en De Treffers afgelopen zaterdag tegenover elkaar. Deze wedstrijd werd toevalligerwijs ook met 4-1 gewonnen door de Ermelose ploeg. Dit betekent dat de wedstrijd van aanstaande woensdag de derde ontmoeting binnen hele korte periode is en het tijd is voor rood-zwart succes! In januari 2016 namen De Treffers en DVS’33 het in een oefenduel voor het eerst tegen elkaar op. Destijds werd er met 2-2 gelijk gespeeld, de goals namens De Treffers kwamen op naam van Charles Kazlauskas en Robin Janssen.

De wedstrijd staat woensdag onder leiding van scheidsrechter Thijs Voncken, hij leidde vorig jaar ook twee wedstrijden in de KNVB beker en deelde hierin vier gele kaarten uit.

Een overwinning zou een mooie start van het seizoen betekenen, tot woensdag!