Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – Achilles’29

Het is een van de mooiste wedstrijden van het seizoen en aanstaande zondag is het weer zover, de Groesbeekse derby op ons eigen Sportpark Zuid. Zondag om 14:30u treffen De Treffers en Achilles’29 elkaar. In deze wedstrijd zullen de rood-zwarten revanche willen nemen na de nederlaag in de eerste derby, daarnaast kan er wat afstand worden genomen van de onderste plekken op de ranglijst. 

 

Vorige week kwam De Treffers wederom niet in actie voor de competitie doordat het veld van FC Lisse onbespeelbaar was. Door de volgende afgelasting is er een gigantische scheefgroei ontstaan in de competitie en zijn er ploegen die 20, 21, 22 en 23 wedstrijden hebben afgewerkt. Richting het einde van het seizoen zou dit competitievervalsing in de hand kunnen werken, maar hoe dan ook moet De Treffers zichzelf op eigen kracht zo snel mogelijk veilig kunnen spelen. 

 

Achilles’29 kwam ook niet in actie doordat de thuiswedstrijd tegen concurrent De Dijk werd afgelast. De afgelopen negen wedstrijden werden allemaal verloren door de ploeg van Arno Arts maar toch zegt dit niks over de wedstrijd van aanstaande zondag. Een derby blijft altijd een op zichzelf staande wedstrijd.

 

Bovenstaand gegeven bleek ook wel uit de eerste onderlinge wedstrijd dit seizoen op de Heikant. Inmiddels is het bekend hoe de vlag erbij hing bij Achilles’29 en ondanks de financiële perikelen leden de prestaties op het veld er lange tijd niet onder. Ten tijde van de uitwedstrijd waren de spelers van de zwart-witten al een tijdje niet betaald maar toch ging De Treffers met 2-1 onderuit. De 1-0 werd gemaakt door Niek Versteegen, maar gedurende de eerste helft werd de ploeg van Anton Janssen sterker. De lat stond de gelijkmaker van Rafaël Uiterloo op slag van rust in de weg. Na een uur voetballen maakte Boy van de Beek de 2-0, drie minuten later stond het alweer 2-1 door een goal van Pim Balkestein en had Jesse Edge van Achilles’29 rood gezien. Jammer genoeg kwam De Treffers niet meer langszij. 

 

De eerdere wedstrijd was een wedstrijd die bol van de spanning stond doordat beide ploegen in de onderste regionen stonden en daar is geen verandering in gekomen. Bij deze editie zal er echter nog een factor zijn die meeweegt. Boy van de Beek, Niels Wouters en Niek Versteegen hebben na het faillissement de overstap naar De Treffers gemaakt en zullen gebrand zijn op een goed resultaat. 

 

Behalve bovenstaande spelers keerden nog meer spelers Achilles’29 de rug toe. Hierdoor moeten de zwart-witten het inmiddels doen met een selectie waarvan het gros voor de winterstop in de hoofdklasse met Jong Achilles’29 uitkwam. Al met al is de sterkte van Achilles’29 op dit moment lastig in te schatten, feit is dat ze inmiddels houder zijn van de rode lantaarn en de meeste doelpunten hebben geïncasseerd. De topscorer van het ‘nieuwe’ Achilles’29 is Niels Willems met twee goals. 

 

De laatste derby die werd afgewerkt op ons eigen Sportpark Zuid werd met 4-1 verloren. Namens De Treffers maakte Rick Verbeek de enige goal vanaf de penaltystip. 

 

De scheidsrechter van aanstaande zondag is Joey Kooij, hij zal hiermee zijn derde wedstrijd in de Tweede Divisie leiden. Een van zijn eerdere wedstrijden was de uitwedstrijd van De Treffers op bezoek bij Kozakken Boys welke met 5-0 ging verloren. In totaal gaf Kooij tien gele kaarten en één directe rode kaart, deze twijfelachtige eer viel ten deel aan Bas Hendriks.  Het leeuwendeel van de wedstrijden floot Kooij dit seizoen in de Eerste Divisie, in vijftien wedstrijden deelde hij 58 gele en drie (waarvan twee directe) rode kaarten uit. 

 

Kroont De Treffers zich tot de beste van Groesbeek en laat het andermaal zien de trots van Groesbeek te zijn? Tot zondag!