Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: Belangrijke wedstrijd tegen concurrent TEC

De Treffers speelt zaterdag 2 april tegen TEC. De bezoekers staan 16e op de ranglijst en deze positie leidt aan het einde van het seizoen tot play-offs voor klassebehoud. De Treffers heeft een marge van vier punten op TEC en dus is een goed resultaat van groot belang, om niet in grote degradatiezorgen te komen. Eerder dit seizoen won De Treffers met 0-4 op bezoek bij TEC. In de winterstop heeft TEC veel nieuwe spelers aangetrokken en dus is een herhaling van de wedstrijd in Tiel allerminst een zekerheid. Kom zaterdag naar sportpark Zuid om ons rood-zwarte vlaggenschip te steunen in deze belangrijke wedstrijd!

Ambities

TEC heeft voorafgaand aan het seizoen uitgesproken om de top van de Tweede Divisie te willen aanvallen. De oranjehemden hadden een goede start van de competitie en waren na vier wedstrijden zelfs koploper met tien punten. Hierna werden de resultaten minder en in de winterstop werden er acht spelers naar sportpark de Lok in Tiel gehaald. Van competitiegenoten ASWH en Excelsior Maassluis werden respectievelijk middenvelders Yaël Eisden en Daan Blij overgenomen. Daarnaast werd onder meer middenvelder Mohamed el Makrini (onder meer 100 wedstrijden Eredivisie-ervaring) aangetrokken. Voor volgend seizoen legde TEC al Marciano Mengerink vast. De topschutter van Katwijk scoorde 68 keer in 135 Tweede Divisie-optredens en moet de ploeg van Hans van de Haar volgend seizoen aan doelpunten gaan helpen.

Gebrek aan scorend vermogen

Helaas voor TEC is Marciano Mengerink niet een van de tussentijdse aanwinsten. De ploeg van Hans van de Haar kampt momenteel net zoals De Treffers met een gebrek aan scorend vermogen. De Treffers en TEC scoorden beide 22 keer in 21 wedstrijden. Alleen hekkensluiter GVVV scoorde minder vaak: zeventien keer. De topscorer van TEC is spits Junior Ebobo met vijf doelpunten. De laatste twee wedstrijden van De Treffers en TEC zijn tekenend voor de huidige vorm. De ploeg van François Gesthuizen had afgelopen dinsdag tegen IJsselmeervogels in de tweede helft veruit het meeste balbezit, maar kreeg de opgelopen 1-0 achterstand van de eerste helft niet weggepoetst. TEC speelde afgelopen zaterdag tegen Kozakken Boys. Een half uur lang speelde TEC tegen een tiental en in vijf minuten blessuretijd zelfs tegen negen tegenstanders. De beslissende goal werd echter niet gescoord door TEC, maar diep in blessuretijd door Kozakken Boys.

Vorm

Het is duidelijk dat De Treffers en TEC diep in de hoek zitten waar de klappen vallen. Na de winterstop speelde De Treffers tien wedstrijden en TEC kwam acht keer in actie. De Treffers behaalde zeven punten in deze tien wedstrijden en TEC verzamelde zes punten in acht wedstrijden. De laatste overwinning van De Treffers dateert van 19 februari, toen er met 1-0 werd gewonnen van Spakenburg. TEC won voor het laatst op 19 maart, met 1-2 op bezoek bij Scheveningen. Het beschreven gebrek aan scorend vermogen openbaart zich met name na winterstop. De Treffers vond zes keer het net en TEC vijf keer.

Tot slot, De Treffers en TEC speelden tot dusverre acht keer tegen elkaar. Vijf keer won De Treffers, twee keer werd het gelijk en één keer won TEC. Alle steun om deze goede reeks een vervolg te geven is welkom. Graag tot zaterdag!