Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing ADO’20 – De Treffers

De Treffers speelt zondag om 14:00 uur een uitwedstrijd tegen ADO’20. De promovendus staat veertiende op de ranglijst met twintig punten na negentien wedstrijden. De Treffers staat derde met 36 punten na achttien wedstrijden. Nummer 2 Quick Boys heeft twee punten meer maar speelde ook één wedstrijd meer. Eerder dit seizoen won De Treffers op eigen veld met 3-0 van ADO’20. Zijn de rood-zwarten wederom te sterk voor de Superezels?

ADO’20

Vorig seizoen werd ADO’20 glansrijk kampioen van de Derde Divisie Zondag. De ploeg uit Heemskerk eindigde met dertien punten meer dan de nummer 2. ADO’20 begon de huidige competitie ook voortvarend met drie overwinningen en één gelijkspel in de eerste vijf wedstrijden. Alleen de wedstrijd tegen ons vlaggenschip in speelronde 3 ging verloren. Na de goede start met tien punten uit vijf wedstrijden, werden de resultaten minder bij ADO’20. In de veertien wedstrijden na de eerste vijf behaalde de ploeg van trainer Roy van der Mije namelijk ook (slechts) tien punten. De laatste wedstrijd ging met 5-1 verloren op bezoek bij Jong Sparta.

Door de mindere serie is ADO’20 afgezakt naar de veertiende plek. De voorsprong op de 16e plaats is nog negen punten, maar nummer 16 Excelsior Maassluis speelde wel drie wedstrijden minder dan ADO’20. De 16e plaats leidt aan het einde van het seizoen tot promotie / degradatie wedstrijden. De Superezels moeten in de tweede seizoenshelft dus nog aan de bak om ook volgend seizoen actief te zijn op het hoogste amateurniveau.

Hoe dan ook, de terugkeer van ADO’20 op het hoogste amateurniveau heeft wel enkele spelers flink in de schijnwerpers gezet. Vier basisspelers hebben namelijk al aangegeven te gaan vertrekken na dit seizoen. De 20-jarige spits en topscorer Milan Zonneveld (zeven doelpunten) is al vastgelegd door nummer 2 Quick Boys. Middenvelder Maurizio Brenna gaat de overstap maken naar regerend kampioen Katwijk. Daarnaast verlaten nog twee middenvelders ADO’20. Beide gaan aan de slag in Bunschoten-Spakenburg. Aanvoerder Daan Boelage verkast naar IJsselmeervogels en aanvallende middenvelder Ian Beelen speelt volgend seizoen voor Spakenburg. Beelen is momenteel de speler die het vaakst bij een doelpunt betrokken is bij ADO’20. Hij scoorde vijf keer en gaf vier assists.

De Treffers

Voor De Treffers wordt het de eerste wedstrijd zonder hoofdtrainer Leeroy Echteld. De succesvolle trainer vertrok vorige week per direct naar Jong AZ. Echteld had een clausule in zijn contract, maar dat neemt niet weg dat het een aderlating is. Frank van Kouwen is voor de rest van het seizoen doorgeschoven als eindverantwoordelijke. In de, wat nu blijkt, laatste wedstrijd van Echteld boekte De Treffers een hele knappe 2-4 zege bij Quick Boys. Willem den Dekker nam twee goals voor zijn rekening en is daardoor nu clubtopscorer met acht goals. Tim Waterink scoorde ook één keer en tilde zijn competitietotaal naar zeven treffers. 

Eerdere resultaten

De Treffers en ADO’20 speelden zeven keer eerder tegen elkaar. Zes keer ontmoetten beide ploegen elkaar in de Topklasse. Dat was in de seizoenen 2012/2013 tot en met 2014/2015. Naast de eerdere overwinning dit seizoen won De Treffers nog twee keer van ADO’20. De gastheer van aanstaande zondag won ook twee keer. Twee keer werd het gelijk. 

Pakt De Treffers de draad weer op na een vrij weekend? Tot zondag!