Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing ACV – De Treffers

De Treffers speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen ACV. De ploeg uit Assen werd vorig seizoen kampioen van de Derde Divisie A en staat momenteel op de vierde plek met zeventien punten. De Treffers heeft vijf punten meer dan ACV en staat derde. Ons rood-zwarte vlaggenschip heeft slechts twee punten minder dan koploper Spakenburg en kan het gat met de subtop vergroten. 

ACV

Door het kampioenschap speelt ACV dit seizoen voor het eerst sinds seizoen 2009/2010 weer op het hoogste amateurniveau. Bij de invoering van de Topklasse in 2010 lukte het de Assenaren niet om zich te plaatsen voor deze nieuwe hoogste divisie. Dat zal een flinke domper zijn geweest voor ACV, aangezien de club vanaf 1971 tot en met 2010 slechts drie seizoenen miste op het hoogste amateurniveau. De grootste successen in de clubgeschiedenis boekte ACV vanaf eind jaren 70 tot en met de jaren 80. In 1978 en 1986 werd de ploeg uit Drenthe algeheel landskampioen van de amateurs. Ook werden er vanaf 1978 tot en met 1986 vijf afdelingstitels gehaald.

Vanaf 2010 tot en met 2020 speelde de Asser ploeg zijn wedstrijden met uitzondering van één jaar Derde Divisie in de Hoofdklasse / Vierde Divisie. Door de invoering van de Tweede Divisie in 2016 vond ACV zich dus ook enkele seizoenen terug op het derde amateurniveau van Nederland. Vanaf 2020 werd de weg omhoog echter weer ingeslagen. Toen werd namelijk promotie afgedwongen naar de Derde Divisie en afgelopen zomer volgde dus opnieuw een promotie door een glansrijk kampioenschap. ACV won 22 van de 34 wedstrijden en verloor slechts drie keer. Nummer twee GVVV volgde op zes punten achterstand en nummer drie SteDoCo had zeventien punten minder dan kampioen ACV. 

ACV begon erg wisselvallig aan het huidige seizoen. In twee van de eerste drie wedstrijden werden meteen drie punten gepakt tegen Jong Sparta en FC Lisse en tussendoor werd er verloren van HHC Hardenberg. In de vier wedstrijden daarna werden er slechts twee punten gepakt. In oktober is ACV helemaal op stoom gekomen. Nummer 2 Quick Boys werd op een 0-3 thuisnederlaag getrakteerd en daarna werd GVVV met dezelfde cijfers verslagen. Vorige week won ACV voor de derde keer op rij. In de laatste minuut van de blessuretijd scoorde Freddy Quispel de beslissende 1-2 tegen ADO’20. Met Quispel is meteen de absolute man in vorm genoemd bij ACV. De 24-jarige aanvallende middenvelder scoorde in de laatste vier wedstrijden zes keer. In totaal vond hij dit seizoen zeven keer het net. 

Quispel is overigens een van de weinige nieuwelingen in de basiself bij ACV ten opzichte van vorig seizoen. Het grootste gedeelte van de ploeg die kampioen werd is intact gebleven. Naast Quispel heeft zomeraanwinst Ibrahim Sillah een basisplaats veroverd. Een andere nieuwe naam in de basis is die van keeper Ramon Nijland. Enver Spijodic was vorig seizoen de eerste keeper van ACV en aan het begin van dit seizoen ook. De keeper werd echter gepasseerd na vijf wedstrijden en stopte daarna per direct. Tot slot is het nog vermeldenswaardig dat verdediger Nande Wielink tot dusverre de meeste minuten speelde voor ACV Hij miste het hele vorige seizoen vanwege blessureleed.

De Treffers

De Treffers is aan een fantastische serie bezig met zeven opeenvolgende overwinningen. Het begon met een 1-3 overwinning in de kwalificatieronde van de KNVB beker tegen HVCH. De vijf competitiewedstrijden daarna werden allemaal gewonnen met als doelsaldo 14-1. In de laatste thuiswedstrijd werd Excelsior Maassluis van het veld geblazen met 4-0 en dit werd doordeweeks nog eens overgedaan tegen UNA in de 1e ronde van de KNVB beker. De laatste acht doelpunten werden gemaakt door Jordy Thomassen (2), Tim Waterink (2), Willem den Dekker, Gavin Vlijter, Oussama Bouyaghlafen en Torino Hunte. De voorwaartsen steken stuk voor stuk in een goede vorm en het is telkens genieten van het aanvalsspel. Hopelijk kan deze lijn doorgezet worden tegen ACV!

Historie

De Treffers en ACV speelden slechts twee keer tegen elkaar. In 1984 won ACV in de KNVB beker met 1-3 van De Treffers. De revanche kwam 23 jaar later. In de 1e ronde van de KNVB beker wonnen de rood-zwarten met 2-0 van ACV. Slechts één iemand stond zowel in 2007 als komende zaterdag op het wedstrijdformulier. Ruud Jalving is tegenwoordig hoofdtrainer van ACV, maar speelde vanaf 1997 tot en met 2008 voor het vlaggenschip van de ploeg uit Assen. 

Wint De Treffers voor de achtste keer op rij?