Verdiende overwinning ZA1 op vv Oeken 1

Verslag door Theo Albers

Voor de toeschouwers van Zuid was het even navragen, ‘vv Oeken waar komt deze club vandaan?’. Immers De Treffers Zaterdag 1 had nog nimmer vv Oeken op Zuid mogen ontvangen.

Bij de uitwedstrijd van De Treffers Zaterdag 1 tegen v.v. Oeken uit Brummen had men aan het kortste eind getrokken, met een 4-3 nederlaag werden de mannen van Zuid naar huis gestuurd.

Natuurlijk wilde men dat vandaag recht trekken.

De Treffers nam gelijk het heft in handen maar in de 6e minuut was er al een gevaarlijke aanval van Oeken waarbij de bal wat van richting werd veranderd en tegen de buitenkant van de paal tot een corner werd gewerkt die verder niets bracht. De Treffers was dus gewaarschuwd.

In de 9e minuut wordt er een overtreding op Cedric in het strafschop gebied gemaakt maar de scheidrechter wuift het voorval weg.

In de 12e minuut is het raak, Gio is net iets eerder bij de bal en lobt de bal mooi over de keeper. 1-0

Even later wordt Richard goed vrij gezet door Cedric maar in plaats van een schot op het doel te wagen speelt hij de bal af aan Gio maar zijn voorzet is niet zuiver genoeg.

De wedstijd kabbelt voort waarbij Oeken tracht grip op het spel te krijgen door middel van veel lopen en fysieke strijd. In de 34e minuut komt de 2-0 op het, door deze keer (tob)leider Mike, bediende score bord. Cedric speelt zich wederom vrij en bediend Richard, die vervolgens met een fraaie kapbeweging zijn directe man uitspeelt en Gio de 2-0 laat binnen lopen.

Het wordt allemaal wat onvriendelijker en de scheids kan niets anders doen dan wat links en rechts gele kaarten uit te delen.

Voordat de rust zijn intreden doet wordt er door Mike goed geluisterd naar het gesprek tussen Jacques (Sjaak) en teammanager Nico. “”Als we winnen dan de eerste thuiswedstrijd een kratje bier”” laat hij zich een uitspraak ontlokken door Sjaak. Aldus genoteerd Nico !.

Na de rust wordt er gelijk druk gezet door De Treffers wat al snel resulteert en een kans van Cedric maar zijn inzet in de korte hoek wordt gestopt door de keeper. Een gevaarlijk schot van Mees in de 52e minuut gaat rakelings over. En even later had de bal zomaar op de stip gelegd kunnen worden maar Cedric viel te gemakkelijk aldus de scheids, na afloop.

Nadat in de 60e minuut Richard de diepte in wordt gestuurd wordt de bal weggerost door de keeper. Rutger werkt niet goed weg en pardoes is het 2-1.

Tja dat is een tegenvallertje en lag niet in de lijn der verwachting zoals dat zo mooi heet.

In de 65e minuut wordt de goed spelende Willem met wat pijntjes gewisseld door Stijn.

De mooiste actie is daarna van Richard, eerst wordt zijn tegenstander door de benen gespeeld om vervolgens de volgende tegenstander op te (z)Oeken. Dan komt de befaamde schaar, en nog een en nog een en nog een en….. toen was de verslaggever de tel kwijt en vervolgens Richard de bal.

Neemt niet weg dat er steeds meer ruimte ontstaat voor De Treffers.

Een aanval via Cedric gevolgd door een voorzet van Jan komt de bal in de voeten van Gio maar al draaiend wordt zijn schot geblokt.

In de 78e minuut wordt Richard moe gestreden gewisseld voor Justin.

Het blijft spannend maar dat komt meer door de stand dan door het goeie voetbal van Oeken die wel meer druk zet maar niet tot echte kansen komt.

In de 87e minuut onderschept Maikel de bal, blijft rustig en geeft de bal aan Jan die vervolgens met de bal aan de haal gaat. Zijn dribbel wordt voortgezet met een pass op het juiste moment, naar Cedric die de 3-1 kan aantekenen mede doordat de actie van de keeper er niet goed uitzag.

De ruimte is nu groot en een mooie aanval via Gio en Justin wordt door Jan perfect ingeschoten in de 88e minuut. Moet er gelijk bij zeggen dat dit geheel op conto van Delano komt.

Zijn scherpe blik en aanwijzing schud Jan natuurlijk wakker, anders was deze mooie aanval zo niet afgerond.

De mooiste aanval volgt nog. In blessure tijd komt er nog een vrije trap van Rutger die over de breedte van het veld naar Mees wordt verzonden om vervolgens Justin te bereiken die Jan op maat bediend. De identieke aanval ervoor die wel een doelpunt oplevert, spat nu uiteen op de lat.

Niet getreurd Jan, eigenlijk was dit veel mooier.

Al met al een verdiende overwinning.

Er volgen nu 3 zware wedstrijden, ESA, Dieren en Be Quick. Maar er is voldoende talent in de ploeg die zeker een van 3 beentje kan lichten.