Samen met De Treffers

Nieuws

VERDEDIGENDE FOUTEN NEKKEN DE TREFFERS

Op een steenkoud Sportpark Zuid is De Treffers het jaar 2018 in mineur geëindigd. Na een 1-0 voorsprong bij rust werd met maar liefst 1-4 verloren van SV Spakenburg. In de tweede helft waren het vooral verdedigende fouten, die de roodzwarten de das om deden.

De thuisclub leek al direct op voorsprong te komen, toen Niels Wouters de bal, die doelman Ter Wielen had los gelaten, in doel schoot. Scheidsrechter Hensgens, die deze avond toch al geen overtuigende indruk maakte, zag er ten onrechte een overtreding in. Een klein kwartiertje later ging de bal alsnog in doel. Uit een hoekschop van Boy van de Beek kwam de bal bij Wouter op den Camp terecht, die Niels Wouters bediende. Deze mocht nu wel juichen na een schuiver in de verre hoek. Het was Wouters niet gegund om de tweede van de avond te maken: uit een voorzet van Koen Maertzdorf kopte hij met een geweldige snoekduik net naast. Het was in die eerste helft een open wedstrijd met twee gelijkwaardige tegenstanders. Spakenburg kon na een half uur een schot op de paal van Philip Ties noteren. De Treffers stelde daar een strakke voorzet van Boy van de Beek, die door iedereen werd gemist en vervolgens een vrije trap van diezelfde Van de Beek, die Ter Wielen niet klemvast had, tegenover. Het laatste wapenfeit voor rust kwam van de blauwen uit Spakenburg. Tom van der Neut kopte net naast uit een hoekschop.

In de tweede helft ging het helemaal verkeerd. In de 56e minuut kreeg De Treffers een vrije trap te nemen, waaruit Joris Janssen recht in de handen van doelman Ter Wielen kopte. Diens verre uittrap kon worden opgepikt door Kevin Sterling, die aan de verkeerde kant verdedigd werd. En de inzet van Sterling verdween vervolgens via het been van Janssen in het doel: 1-1. De blauwen roken bloed en de roodzwarten waren de weg kwijt. En dat leidde in de 73e minuut tot de Spakenburgse voorsprong. Uit een vrije trap, toegekend nadat een verdedigingsfout slechts met een overtreding kon worden gecorrigeerd, schoot Ties de bal rechtstreeks in de touwen. En twee minuten later mocht diezelfde Ties aanleggen vanaf de penaltystip na opnieuw een overtreding: 1-3. De Treffers probeerde het nog door Balkestein naar voren te sturen, die met een kopbal voorlangs nog het dichtst bij de aansluiting was. Maar het doelpunt viel opnieuw aan de andere kant. Na mistasten van doelman Van de Kracht kon Olaf van der Sande de eindstand op 1-4 bepalen. De Treffers krijgt nu een paar weken de tijd om de ploeg weer op de rails te zetten.