De Treffers verliest derby

De rood-zwarten zijn er niet in geslaagd om de derby tegen buurman Achilles’29 winnend af te sluiten. Op sportpark de Heikant werd het 2-1 voor de gastheren.

Het sportpark (en de weg er naar toe) kleurden rood. We zullen geen woordgrappen maken over de kleur rood in combinatie met Achilles’29.
Rood kleurde het sportpark doordat het merendeel van de supporters vanuit De Treffers hoek kwam, en daarnaast ook vanwege het feit dat de supporters zich geweldig lieten gelden door gezang, rood-zwarte confetti en fakkels. Het bleek niet voldoende om de drie punten een paar honderd meter verder af te leveren.
Voor de wedstrijd werd er ook nog een plaagstootje uitgedeeld door een vliegtuig met banner vlak langs de Heikant te laten scheren. Op de banner stond de tekst: Let op: Geld lenen kost geld.

De derby was vanaf minuut 1 spannend en vol strijd. Goed voetbal was, zoals wel vaker in een derby, maar mondjesmaat te ontdekken.

De Treffers kwam goed uit te startblokken en had het meerdere van het balbezit, dit zonder gevaarlijk te worden. De eerste keer dat Achilles gevaarlijk werd was het wel direct raak. Niek Versteegen was het eindstation van een aanval en hij schoot de bal achter de teruggekeerde Niels Kornelis, 1-0.
Na deze goal was het balbezit verdeeld en kwamen beide ploegen er af en toe gevaarlijk uit. Hierbij moet opgemerkt worden dat De Treffers van geluk mocht spreken dat Joris Janssen na een handsbal (hiermee zorgde hij ervoor dat Niek Versteegen niet alleen op de keeper af kon) mocht blijven staan. Geel werd het.
Verder kreeg Nick de Bondt een prima schietkans maar hij was helaas niet doeltreffend.

In de 37e minuut kreeg centrale verdediger Shuremy Felomina een gele kaart voor een overtreding op Nick de Bondt. De verdediger kwam aanvliegen met twee gestrekte benen en volgens scheidsrechter van Bronsvoort was dit niet genoeg voor rood.

De laatste tien minuten voor de rust waren voor de uitploeg. Veel balbezit en wat speldenprikjes later belandden we in de 43e minuut. Rafael Uiterloo werd prima vrijgespeeld en kwam oog in oog met keeper Royendijk. De lat stond echter een gelijkmaker in de weg. Een kans die er in had gemoeten.
Al met al een vermakelijke eerste helft van de Groesbeekse derby.

Het spel golfde in de tweede helft prima op en neer en De Treffers probeerde hierbij druk vooruit te zetten om de gelijkmaker te forceren. Zonder grote kansen te creëren. In de 57e minuut gingen vele handen omhoog omdat De Treffers de gelijkmaker leek te scoren. Leek. Badjeck kopte de bal tegen de touwen maar helaas deed hij dit vanuit buitenspelpositie.

Vier minuten later verdubbelde Achilles de marge. Handenbinder Boy van de Beek trok naar binnen en schoot via de paal in de korte hoek raak. 2-0.
De marge van twee was echter van korte duur. In de 63e minuut was het Pim Balkestein die de aansluitingstreffer binnen wist te koppen. Een derby waarin in een paar minuten van alles gebeurde werd helemaal bewaarheid toen een minuut later Jesse Edge met een rode kaart de douche op mocht zoeken. Hij trapte na en kreeg van de scheids terecht de rode prent voorgeschoteld.

Met tien tegen elf ging De Treffers met al wat het in zich had op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk niet. Veel lange ballen werden achterin bij Achilles relatief gemakkelijk gepareerd omdat de lengte daar ook niet gering was. Met elf man kon De Treffers geen kansen meer creëren en Achilles werd nog wel enkele malen gevaarlijk met counters.

Helaas voor de rood-zwarten werd de derby een prooi voor Achilles ’29. Strijd en passie was er voldoende evenals de rood-zwarte support. Dank daarvoor.