DE TREFFERS IN DE HOEK WAAR DE KLAPPEN VALLEN

Wéér een nederlaag voor De Treffers, ditmaal in eigen huis. De ambiance in de druilerige novemberregen gaf de stemming na afloop goed weer. De roodzwarten krijgen de motor maar niet aan de praat en moeten zich ernstig zorgen gaan maken. Het is niet alleen de plek op de ranglijst, maar met name ook het vertoonde spel, dat reden geeft tot droefenis. Tegen nieuwkomer Rijnsburgse Boys zakte het zelfvertrouwen, nadat de tegenstander vlak voor rust eigenlijk tegen de verhouding in op 1-2 kwam. Eindstand: 1-3.

In de derde minuut stond De Treffers door een persoonlijke fout al op achterstand. Joël Tillema mocht op links langs de achterlijn oprukken. Zijn voorzet was voor Donny van Oijen een binnentikkertje. Gelukkig kwam de thuisclub ook al snel weer op gelijke hoogte. In de negende minuut schoot Pim Balkestein de bal uit een hoekschop van Eef van Riel van dichtbij hard en laag over de grond in de touwen. De gelijkmaker leek de roodzwarten moed te geven. Nijver werd de aanval opgezocht en de mogelijkheden om op voorsprong te komen regen zich aaneen. Cedric Badjeck zag een doelgericht schot door doelman Richard van Nieuwkoop maar net tot hoekschop verwerkt worden. En Rafaël Uiterloo zat het opnieuw niet mee; de bal werd uit een vrije trap van Nick de Bondt naar hem teruggekopt, waarna zijn inzet via een Rijnsburgs been over doel vloog. Van Nieuwkoop verijdelde ook een tweede doelpunt van Balkestein. En zo vielen er nog wel meer kansen te noteren. Kansen, die niet werden verzilverd. En dan is er een ijzeren voetbalwet: “Als je ze zelf niet maakt, maakt de tegenstander ze”. En zo ging het ook deze keer. Was het eerst nog Wesley Goeman, die een waarschuwingsschot loste, dat door alles en iedereen werd gemist. In de achtendertigste minuut liet Jeffrey Jongeneelen zien hoe het wel moet. Hij nam de bal over van Goeman en worstelde zich door de Treffersachterhoede om met een krachtig schot zijn ploeg opnieuw aan de leiding te brengen.

Na rust had Rijnsburgse Boys al snel de voorsprong kunnen vergroten. Uit een verre uittrap van Van Nieuwkoop pikte Tillema de bal op, ging er vandoor en schoot op de tweede paal. Deze keer ontsnapte De Treffers nog. Maar te zien was, dat het geloof in eigen kunnen langzaam verdween. En de 1-3 in de drieënzestigste minuut was daarvan een logisch gevolg. De Rijnsburgers veroverden de bal op eigen helft en zetten Jongeneel aan het werk, die vrij gemakkelijk tot in het strafschopgebied kon doordringen. Zijn voorzet werd lichtelijk acrobatisch door Van Oijen in doel gewerkt. Invaller Coen Maertzdorf had twee minuten later de spanning weer terug kunnen brengen. Uit een scrimmage na hoekschop van Nick de Bondt schoot hij de bal van dichtbij in het lichaam van Van Nieuwkoop. Maar dat was een eenzame oprisping. Voor het overige kwam De Treffers nauwelijks nog aan aanvallen toe en was het Rijnsburgse Boys, dat meer gewicht in de schaal legde. Maar doelpunten vielen er niet meer.