Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Torino Hunte tekent voor anderhalf seizoen op Zuid

De Treffers heeft zich met onmiddellijke ingang versterkt met Torino Hunte. De vleugelaanvaller was transfervrij nadat hij in december 2022 zijn contract in Roemenië bij Poli Iasi liet ontbinden en tekent voor anderhalf jaar op Zuid. Torino sluit per direct aan bij onze selectie maar heeft nog even tijd nodig voor hij even helemaal wedstrijdfit is. Torino is opgegroeid in Goirle en begon zijn carrière bij sc Olympus in Tilburg. De inmiddels 32-jarige aanvaller brak pas op latere leeftijd door in het profvoetbal nadat hij eerst zeven seizoenen in het amateurvoetbal speelde voor achtereenvolgens TSV Longa, OSS’20 en vv UNA. 

Van medio 2013 tot en met medio 2022 was Torino in het Nederlandse betaalde voetbal actief. In de shirts van FC Eindhoven, VVV Venlo, Almere City, andermaal VVV Venlo en FC Den Bosch speelde Torino 238 wedstrijden. In deze wedstrijden scoorde hij 25 keer en gaf hij 27 keer een assist.  Na een avontuur van een half jaar in Roemenië is Torino terug in Nederland en hij kijkt uit naar zijn tijd bij De Treffers: “Ik heb al eerder contact gehad met De Treffers, maar toen vond ik het nog te vroeg om het profvoetbal vaarwel te zeggen. Het contact is echter gebleven en ik kreeg een erg goed gevoel bij de club na mijn gesprekken met de technische commissie en trainer Leeroy Echteld.”

Torino speelde namens UNA in het seizoen 2012/2013 in de hoofdklasse en is benieuwd naar de Tweede Divisie. “Het niveau van de Tweede Divisie is denk ik erg hoog. De resultaten in de KNVB beker laten ook zien dat het verschil met het profvoetbal niet meer zo groot is als in mijn eerste periode bij de amateurs.” Van de huidige selectie kent Torino onder andere aanvoerder Ricardo Ippel, Oussama Bouyaghlafen en Jordy Thomassen al. “Ik heb samen met Ricardo gespeeld in de jeugd van Willem II en daarnaast ken ik Oussama en Jordy van mijn tijd in de Keuken Kampioen Divisie. Hierdoor weet ik ook dat er een goed team bij De Treffers staat.” Torino richt zich op de positie van linksbuiten en schetst zijn verwachtingen. “Ik verwacht met name met mijn snelheid en creativiteit belangrijk te worden. Verder heb ik in de loop van de jaren natuurlijk veel ervaring opgebouwd en heb ik flair. Als ik aan de bal kom, dan moet het publiek het gevoel krijgen dat er wat gaat gebeuren. Ik kijk er naar uit om dat snel te laten zien op het veld!”

We heten Torino van harte welkom en wensen hem veel succes en plezier bij onze club!