Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Terugblik Jeugdkamp (30-6 t/m 2-7)

Alweer enkele weken geleden stond ons traditionele jeugdkamp op het programma. Dit jaar net even iets anders dan de laatste jaren, immers konden de kinderen elkaar nu 2 nachten wakker houden in plaats van 1 en de ooit zo geliefde dropping was weer terug van weggeweest. Het enorme aantal van 128 inschrijvingen bewees dan ook een goede keuze voor kleine verandering te zijn. Een terugblik….

Zoals Groesbeek tijdens carnaval van de prins(es) is, zo was sportpark Zuid 3 dagen van de kinderen. De loper van ons mooie clubhuis werd door “jeugdkampvoorzitster” Robin in ontvangst genomen en de organisatie begon direct aan het leegruimen van de gymzaal en alle overige ruimtes met strak gepositioneerde tafels, stoelen en banken. Nadat ook de halve voorraad van de Makro was leeggekocht en ingeruimd en de inschrijfbalie gereed was, konden de kinderen komen. Het was al ver voor aanvang erg druk op camping Zuid en de kinderen waren in hun jacht op de beste slaapplek nog amper in bedwang te houden. Bij het openen van de deuren en daarmee een explosie van herrie binnenlatend, kon ook de buurt er niet meer omheen: het De Treffers jeugdkamp was begonnen.

Nadat iedereen zijn of haar plekje had gevonden, was er even tijd om te “acclimatiseren” voordat de groepen en leiding voor de dropping bekend werden gemaakt. De groepen werden met busjes naar het bos gebracht en moesten vanaf daar hun weg met slechts een summiere beschrijving en wazige foto’s terug zien te vinden. Het werd de groepen tevens bemoeilijkt doordat iedereen aan elkaar vast werd gemaakt. Dat de bedenker hiervan uit financieel oogpunt had gekozen voor tyraps, werd hem begrijpelijkerwijs niet in dank afgenomen en alleen penningmeester Giel had hier het volste begrip voor. Nadat de (meeste) groepen onderweg enkele posten met spellen en chips/drinken tegen waren gekomen, arriveerden ze ver na middernacht weer op camping Zuid. Nog even een lekker broodje hamburger erin en dan… Tja en dan… Deze informatie mag van de kinderen niet gedeeld worden!

Nadat iedereen lekker lang had uitgeslapen, was het tijd voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Een goed gevulde maag was immers nodig om de op stapel staande activiteiten tot een goed einde te brengen. Helaas lieten de weergoden het kamp die dag echter in de steek en meest van de activiteiten kwamen daardoor te vervallen. In allerijl werd plan B in werking gezet, maar het weer bleek die dag zo slecht en onvoorspelbaar, dat het ter plekke bedenken van plan C een must was. Het ruilspel bleek daarbij een gouden greep en de groepen kwamen dan ook met de meest mooie en naar ieders mening waardevolle spullen terug. Na marktplaats, gratisaftehalen.nl en het toch maar afvoeren bij de DAR, bleek overigens dat “waardevol” een andere betekenis had dan gehoopt.

Voorafgaand aan het diner (friet en snacks) werd er eerst nog even een uitgebreide bingo gehouden en ook dat bleek een schot in de roos. Als de kinderen komend seizoen net zo fanatiek op het veld zijn als tijdens de bingo, dan volgen er nog veel kampioenschappen! Na het diner was het tijd voor het inmiddels traditionele mixtoernooi en ook daar gaven de kinderen alles om de bekers in de wacht te slepen, al was bij sommigen wel zichtbaar of ze de nacht ervoor gekozen hadden voor nachtrust of ….. Moe maar zeker voldaan werd iedereen kort na middernacht naar bed gedirigeerd. Daar waar de organisatie dacht dat nu iedereen wel zou gaan slapen, waren er toch nog behoorlijk wat diehards die daar anders over dachten. Helaas voor de lezer hebben de kinderen ons verzocht ook die informatie niet te delen.

Aan alles komt een eind, ook aan té leuke dingen! De kinderen meldden zich enigszins vermoeid aan het ontbijt, maar al snel kwamen de nachtelijke taferelen ter sprake en kon luidkeels gelach niet meer onderdrukt worden. Toch moest iedereen zijn bedje en vooral de eigen gemaakte rommel opruimen en dat deden ze dan ook heel goed. Het was klaar… De ouders verzamelden zich al vroeg op camping Zuid, reden genoeg om aan te nemen dat ze hun kroost echt gemist hadden. Het werd stil op Zuid en ondanks dat de leiding hier toch een beetje naar had uitgekeken, voelde het ook ietwat onwennig. De kinderen hadden zich over het algemeen voorbeeldig gedragen en dat maakte het dat menig leider ze toen al begon te missen.

Kinderen weg, de organisatie en leiding wisten wat hen te doen stond. Niemand uitgezonderd begon aan het opruimen en schoonmaken van het clubhuis. De slaapzalen vroegen om plamuurmessen en de terrassen om meer bezems dan onze club bezit, maar dat hield de organisatie niet tegen hun uiterste best te doen alles enigszins proper achter te laten. Helaas ontbrak er een plattegrond van de nauwkeurig gepositioneerde tafels, stoelen en banken, maar ook daar werd door de leiding een invulling aan gegeven. Na wat uren zwoegen was het ook voor hen tijd voor een welverdiende borrel en bbq en daarmee werd een fantastisch weekend afgesloten.

Namens de organisatie bedanken we de vele (51!!!) vrijwilligers voor hun inzet, de sponsoren voor hun bijdrage en de kinderen voor hun enthousiasme en gedrag. Op naar volgend jaar!