Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

SUCCESVOLLE HERSTART SPORTCAFÉ BERG EN DAL

Op maandag 18 november organiseerde Sportstimulering Berg en Dal in samenwerking met voetbalvereniging De Treffers een thema-avond over Vitaal Besturen.
Deze avond, bedoeld voor alle sportverenigingen uit Berg en Dal, werd georganiseerd als vervolg op de eerdere Sportcafés.
De goedbezochte avond startte met een inspirerende film over wat mensen bindt en boeit binnen verenigingen. Al snel bleek dat veel aanwezige  verenigingen kampen met bestuursproblemen. Hoe raken jongeren warm voor een bestuursfunctie? Hoe houden we vrijwilligers actief en wat vraagt dit van de zittende bestuurders? Deze thema’s kwamen ter tafel tijdens een aantal programmaonderdelen. De avond werd afgetrapt door twee jonge bestuurders van voetbalvereniging Constantia uit Wanroy. Zij vertelden wat hen als twintigjarigen beweegt om in het bestuur van de lokale club te gaan en wat het hen persoonlijk heeft gebracht. Lesley Albers vertelde, als jongste raadslid van Berg en Dal, wat haar persoonlijke ambitie was om in de politiek te gaan en wat jongeren in het algemeen aanspreekt om te besturen. Voorzitter Frans Nas van Groesbeeks Glorie vertelde inspirerend over zijn noodkreet, nu alweer zo’n tien jaar geleden, toen de vereniging bijna ophield te bestaan vanwege gebrek aan bestuur en vrijwilligers. De inspirerende avond werd afgesloten met het overdragen van het (organisatie-)stokje van De Treffers aan volleybalvereniging Ikaros. Zij organiseren in het voorjaar samen met Sportstimulering de volgende thema-avond waarvoor weer alle verenigingen worden uitgenodigd.