SLECHT BEGIN DOET DE TREFFERS DE DAS OM

Het verschil tussen Kozakken Boys en De Treffers is wel eens groter geweest. Sterker nog, er had meer in gezeten dan de 0-1 nederlaag op Sportpark Zuid afgelopen zaterdag, als het begin van de roodzwarten iets beter was geweest. Nu liepen de Groesbekers na het doelpunt van Azzouti al na een kwartier achter de feiten aan. Er kwamen mogelijkheden, maar die werden spijtig genoeg niet benut.

Het schot van Van Nuland, dat via een verdediger op de lat uiteen spatte, had al een waarschuwing moeten zijn. Maar die kwam niet aan. In de dertiende minuut mocht Monteiro ongehinderd doorstomen, de bal kwam terecht bij Vicento, Niels Kornelis pareerde in eerste instantie maar Azzouti was het meest alert en schoof de terugspringende bal in het doel. Een paar minuten later claimde Niek Versteegen recht te hebben op een strafschop, maar de niet altijd even consequent leidende scheidsrechter Rozendal beschouwde het voorval daarvoor als te licht. En dat was het waarschijnlijk ook. De Treffers bleef werken voor een beter resultaat – Rodrigues was dicht bij de gelijkmaker met een vrije trap, die naast ging – maar effect had dat niet. Aan de andere kant had ook Stout ook zo maar de 0 – 2 kunnen maken, toen hij vrije doortocht kreeg. Ook zijn schot belandde buiten de palen. Vlak voor rust eindelijk eens een geslaagde combinatie over de linkerkant (die ook vandaag weinig werd benut), eindigend bij Lowie van Zundert. Zijn inzet was te zacht om doelman Den Hartog te verontrusten. Na de thee opnieuw een hard werkend Treffers. Kozakken Boys trachtte met kleine overtredinkjes en gesimuleerde blessures het spel te vertragen. Dat nam niet weg, dat de thuisclub al meteen in het begin van de tweede helft een aantal levensgrote kansen kreeg. Rodrigues schoot over, toen Van Zundert de bal panklaar voor hem had neergelegd, Van Zundert zelf schoot naast toen een voorzet van Maertzdorf uiteindelijk bij hem terecht kwam. Er waren nog enkele opstootjes: oud-Treffersspeler Mutzers ontsnapte aan rood, toen hij natrapte. En ook Rodrigues even later liet zich niet van zijn fijnste kant zien, maar ook dat bleef onbestraft. De Treffers bleef drukken, de Kozakken bleven loeren op de counter. Invaller Niels Wouters was nog dicht bij de verdiende gelijkmaker met een kopbal, die net naast ging. Maar het bleef bij dat ene doelpunt van Azzouti, die ook al in Werkendam scherprechter was geweest.