De Treffers de kansen, Noordwijk de winst

Tjongejongejonge. Tjongejongejonge. De Treffers mag het zichzelf aanrekenen, dat het in Noordwijk niet won, maar verloor. Ruim negentig minuten lang voortdurend de bovenliggende ploeg en dan in de dying seconds met een 1-0 nederlaag terug naar Groesbeek gestuurd worden. Een tien voor het veldspel van de Nijerfbewoners, een onvoldoende voor het scorend vermogen.

Wat De Treffers in Noordwijk liet zien was de beste wedstrijd tot nu toe. De ploeg heerste op het middenveld en gaf de mannen uit de fraaie badplaats aan de Noordzee nauwelijks tot geen ruimte om over de middellijn te komen. Maar tegelijkertijd hadden de Groesbekers te maken met een fabuleus keepende doelman Lars Jansen. In de vierde minuut al lukte het Thomassen niet om een een-tweetje doeltreffend af te ronden. Ruim vijf minuten later vormde Jansen een lig-in-de-weg, toen Teije ten Den van wel heel dichtbij de bal niet over de doellijn wist te brengen. Op vrije trappen van Campman toonde doelman Jansen verschillende keren een katachtige reactie. De ene keer, dat hij die niet in huis had, bracht de lat redding. Was er dan helemaal niets te melden over de Noordwijkers? Jawel, na ruim een kwartier probeerde Wendt het bij een voorzet van links met een fraaie actie achter het standbeen langs. De in het Treffersdoel teruggekeerde Kornelis liet zich echter niet verrassen. Verder bleven de acties van de thuisclub echter zeer beperkt en vooral gericht op het tegen houden van de Treffersaanvallen.

Na rust eenzelfde beeld. Gavin Vlijter stuitte op Jansen en in de rebound lukte het Ten Den ook deze keer niet om tot scoren te komen. Er viel nog weer eens een katachtige reactie van Jansen op een vrije trap van Campman te noteren. Het geheel deed uw verslaggever denken aan de befaamde film Groundhog Day, waarin iemand steeds weer opnieuw hetzelfde beleeft. Het meegereisde Trefferspubliek zag tot zijn tevredenheid, dat scheidsrechter Cairo maar liefst 6 minuten extra tijd bijtelde. Tijd om alsnog de verdiende zege te boeken. Maar juist toen toonde Noordwijk de meeste aanvallende intenties. Werd in de 95e minuut een schot van Roshanali nog van de doellijn gewerkt, in de 96e minuut kopte Overvliet vanuit een hoekschop zijn ploeg alsnog naar de 1-0 overwinning. Daarmee de wedstrijd volledig op zijn kop zettend. Een zure nederlaag voor De Treffers!