Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Ricardo Ippel volgende nieuwe speler

De Treffers heeft overeenstemming bereikt met Ricardo Ippel. De 30-jarige middenvelder speelde voor het laatst bij Lommel SK op het tweede niveau van België. Ricardo begon met voetballen bij Be Ready in zijn geboorteplaats Hank en maakte al vroeg de overstap naar de jeugdopleiding van Willem II. Hier stroomde hij door naar het eerste elftal, waar hij vijf jaar deel van uitmaakte. Daarnaast droeg Ricardo vier seizoenen het shirt van MVV Maastricht.

In totaal speelde Ricardo meer dan 200 wedstrijden in het betaalde voetbal en naar eigen zeggen was hij nog niet klaar op dit niveau, maar mede door de coronacrisis heeft hij voor De Treffers gekozen. Ricardo: “Mijn vorige club werd in mei overgenomen door Manchester City. Hierdoor kwamen er veel jeugdspelers over en had ik helaas zicht op minder speelminuten.” In oktober werd in overleg het contract van Ricardo ontbonden, waardoor hij op zoek kon gaan naar een nieuwe club. Ricardo vult aan: “Door de coronacrisis was het lastiger om tussentijds een nieuwe club te vinden. Ik kreeg wat aanbiedingen uit het buitenland, maar dat was niet interessant genoeg. Ik wilde zelf graag snel duidelijkheid hebben en daarom heb ik de knoop doorgehakt om me te richten op mijn maatschappelijke carrière en niet te wachten op een club in de Keuken Kampioen Divisie.”

In de Tweede Divisie gaat Ricardo in de persoon van Tim Siekman een oud-ploeggenoot van Lommel SK tegenkomen. Ricardo: “Naast Tim ken ik ook nog andere jongens uit de Tweede Divisie. Hierdoor wist ik al dat het een goed niveau is en ik kijk er dan ook naar uit om te beginnen.” De Treffers ziet een belangrijke rol weggelegd voor de oud-aanvoerder van MVV en Ricardo is het daar helemaal mee eens: “Ik zie mezelf als een leider, iemand die een team op sleeptouw kan nemen en de organisatie neerzet. De Treffers heeft een jong team en ik wil mijn steentje bijdragen om de jongere jongens verder te helpen met hun ontwikkeling.”

Wij wensen Ricardo alvast veel succes en plezier bij De Treffers!