Punten voor ZA1

Het was even puzzelen voor trainer Delano Verweij. Om uiteenlopende redenen waren Guus, Tim, Sander en Maikel niet beschikbaar. Er werd dus gekeken naar de A1, waarbij talenten Jurgen Vink en Jan van Hoof de kans kregen om hun debuut te maken in de Zaterdag 1.

Deze keer ook debuterend Tom Vissers als assistent scheidsrechter en voor de bestuurlijke aangelegenheden good old Jacques Biessels (voor intimi Sjaak). Het mag gezegd worden dat alle debutanten uitstekend werk hebben verricht. Nadat de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Uni vv verrassend was verloren en wetende dat de voorbereidende vriendschappelijke wedstrijden niet denderend waren verlopen, was men benieuwd hoe De Treffers tegen mede concurrent in de top, VRC, zou presteren.

Een verrassende opstelling was het gevolg: Noek op het middenveld en Job als voorstopper en Jurgen die gelijk op het middenveld aan de bak kon. Giel had de ondankbare taak om Noek te doen vergeten in de spits en Steef verschoof naar de linksback plaats. Vanaf de aftrap wordt er in hoog tempo gevoetbald. Na wat schermutselingen is het in de 10e minuut Noek die de bal verspeelt op het middenveld. Job grijpt niet adequaat in (eigenlijk zijn enige fout in een verder uitstekende wedstrijd), waardoor de spits alleen op Jordi af kan gaan maar hij red uitstekend.

Even later wordt er weer niet goed ingegrepen, maar is het Menno die kan opruimen. Daarna pakt De Treffers het spel op en via een uitval van Luuk ontstaat er een mogelijkheid die vervolgens tot een corner resulteert. In de 33e minuut is het raak, maar het doelpunt wordt afgekeurd. Noek haalt, zoals hij dat kan, verwoestend uit. De ook hier debuterende keeper van VRC tikt de bal onderkant lat en de terugspringende bal wordt door Richard vanuit buitenspel positie ingetikt. Helaas dus.

Noek heeft het lastig op het middenveld, maar Jurgen en Rick zijn onvermoeibaar om het evenwicht op het middenveld in stand te houden. VRC heeft vlak voor rust nog twee kansen, maar Jordi en hoog over voorkomen de voorsprong voor VRC. Nadat Sjaak in de rust het bestuur van VRC een trotse rondleiding geeft in de catacomben, zijn de spelers alweer begonnen. De vraag reist natuurlijk: is het gebouw nou zo groot of heeft Sjaak zoveel te vertellen? We houden het op het laatste…

Even kijken of er nog wat veranderd is in de opstelling, maar het blijft zoals het is. VRC komt goed uit de kleedkamer zoals dat zo mooi heet en zet vanaf het begin De Treffers onder druk. Dat resulteert in de 55e minuut, na een individuele actie van VRC vanaf een lastige hoek, in een schot op de buitenkant van de paal. De Treffers herpakt zich en begint beter te voetballen. De corner in de 62e minuut, veroorzaakt door goed doorzetten van Giel, geeft dat al aan.

Noek kan de afvallende bal oppakken en uithalen. De keeper bokst de bal weg en Luuk kan intikken, maar wederom wordt de goal afgekeurd vanwege vermeend buitenspel van Luuk. Mmm, was dat wel zo?

Jan mag zijn debuut maken met als gevolg dat Noek weer de spits in gaat en Giel naar de flank verhuisd. Richard kan zijn verdiende rust pakken. Door de wisseling krijgt De Treffers meer loopvermogen op het middenveld en met name op rechts kan Tijmen regelmatig opstomen.

In de 70e minuut onderschept Jan de bal en kan Giel verder gaan, maar het eindpunt is een corner. Net nadat op de bank wordt gediscussieerd dat dit een 0-0 wedstrijd lijkt te worden en dat degene die scoort wellicht de winnaar wordt, is het zover. Via goed doorzetten van Tijmen wordt er wederom een corner afgedwongen.

De strakke corner van Rick wordt afgeslagen, maar Noek pakt de bal op en met een simpele heupbeweging worden twee spelers op het verkeerde been gezet. Zijn droge knal verdwijnt in de korte hoek waar de keeper op de lange hoek rekende. De bal valt voor de voeten van Giel en hij kan hem intikken. 1-0. Gelijk na de aftrap had het zo pardoes 2-0 kunnen worden, want VRC was even de kluts kwijt.

VRC besluit om achterin een op een te spelen wat in de praktijk nog meer ruimte betekent voor de snelle mannen van De Treffers. Met name Luuk heeft twee opgelegde vrije mogelijkheden om de stand verder uit te breiden, maar maakt net de verkeerde keuzes. Maar zijn “wraak” zal zoet zijn. In de tussentijd is er langdurig oponthoud doordat de keeper van VRC een misstap maakt zonder een bal in de buurt en wordt vervolgens van het veld gedragen met vermoedelijk een gescheurde enkelband. Vanaf deze kant beterschap toegewenst!

Vlak voor tijd krijgt VRC een dot van een kans die net naast wordt geprikt, maar volgens ingewijden (Stefan) zou hij de bal wel gepareerd hebben, dus niks aan het handje. In de 94e minuut breng Luuk de 2-0 op het scorebord. Een goeie snelle dribbel met een perfect afrondend slot maakt aan de VRC illusie een einde. Kortom, een spannende wedstrijd met twee strijdende ploegen en zeker een, ook dat mag een keer gezegd worden, goed leidende scheidsrechter.

Volgende week wederom thuis tegen SKV.

Opstelling: Jordi, Stefan, Job, Menno, Tijmen, Rick, Noek, Jurgen, Richard (70e minuut Jan), Giel en Luuk.

Wissels: Justin, Willem, Mike en Jan.