Ongelofelijke 7-7 voor de meiden

Onbeschrijfelijk, maar wel lekker. Zo proeft het eerste puntje in Europa voor onze meiden.
Tegen een zeer goede en technischvaardige tegenstander op het hoofdveld met speaker en scorebord. Heren bedankt!
Normaal laten onze meiden de bal rond gaan maar dat liet Racing Genk niet toe. Steeds moest de lange bal gehanteerd worden en kwamen de in het blauw geklede Belgishe meiden er met regelmaat gevaarlijk uit. Toch stond het na acht minuten 1-0 na goed doorzetten van Merle. Een kwartier later stond het echter al weer 1-2 in het voordeel van de gasten. Twee goed uitgevoerde counters met dito doelpunten. Binnen het half uur was dat ook al 1-3. In de laatste seconden van de eerste helft maakte Merle wederom een goal: 2-3. Deze werd echter nog voor het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter teniet gedaan 2-4. Meteen ook de ruststand.

De tweede helft begon en binnen een kwartier leek het een gelopen koers. Dodelijk effectief werd nagenoeg elke kans en halve kans erin geschoten. We konden hier enkel 1 doelpunt tegenover stellen. Diegene die weet wie dat was, mag zich melden:-).
Vervolgens werd het toch weer 3-7 en was de wedstrijd met nog 20 minuten op de klok echt gespeeld. De vermoeidheid bij de blauwen sloeg echter toe, evenals de frustratie. Spectaculair werd het nu pas. Het middenveld was heer en meester, voorin werd de bal goed vastgehouden. Iedere aanval een kans, maar (nog) geen doelpunt, tweemaal paal, idem lat, voordat Nele de bal wist binnen te koppen uit een perfecte corner 4-7. De 5-7 een prooi was voor Sam die op randje buitenspel mocht vertrekken. Daarna was het enkel nog lange halen, snel thuis, met Nele tweemaal als afrondende partij. 7-7, woedende Belgen, feestende Groesbekers, kortom spektakel op Zuid. Wat een fantastisch voetbalgevecht met een terechte eindstand, maar daar was niet het iedereen het mee eens!