Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Nick Borgman tussentijdse aanwinst De Treffers

De Treffers heeft de selectie versterkt met Nick Borgman. De  27-jarige doelman maakt de overstap van competitiegenoot HHC Hardenberg. Nick was bezig aan zijn vierde seizoen bij HHC. Vorig seizoen en het seizoen daarvoor was Nick eerste keeper en eindigde hij op plek 2 en plek 4 met de club uit Overijssel. Dit seizoen werd er gekozen voor een andere eerste keeper en zodoende heeft Nick besloten om een nieuwe uitdaging bij De Treffers aan te gaan. 

Nick begon met voetballen bij vv Dalen in het gelijknamige dorp waar hij opgroeide. Nick wisselde bij deze club voetballen en keepen af en op 14-jarige leeftijd koos Nick pas definitief voor het keepersvak. Dat bleek een goede keuze, want hij werd al snel daarna opgepikt door PEC Zwolle. Nick speelde hier vier jaar in de jeugdopleiding en vervolgens maakte hij de overstap naar FC Groningen. Hier werd Nick als vierde doelman onderdeel van de eerste selectie. Na één jaar vertrok Nick naar vv Hoogeveen en met deze club werd hij in zijn eerste jaar kampioen van de Eerste Klasse. In zijn tweede jaar eindigde de club tweede in de Hoofdklasse. Vervolgens ging Nick één jaar een buitenlands avontuur aan bij de Duitse club Schwarz-Weiß Rehden.

Via HHC Hardenberg is Nick nu bij De Treffers terecht gekomen en daar is hij erg blij mee. Nick: “Ik heb al een aantal keer tegen De Treffers gevoetbald en ik wist dus al een beetje wat ik kon verwachten van de club. Afgelopen donderdag 4 januari kreeg ik een rondleiding, waardoor ik de club nog wat beter heb leren kennen. Ik was onder de indruk van het sportpark en de faciliteiten en bovendien sprak er vertrouwen uit de gesprekken.” De transfer is daarna heel snel afgerond en daaruit blijkt dat zowel De Treffers als Nick zeer enthousiast waren. 

Nick kende twee goede jaren bij HHC en heeft dus al bewezen het niveau van de Tweede Divisie aan te kunnen. Als sterke punten noemt Nick zijn voetballend vermogen en rustige houding. Nick: “Doordat ik pas relatief laat ben gaan keepen kan ik goed meevoetballen. Verder krijg ik van mijn teamgenoten te horen dat ik rust uitstraal en goed in de coaching ben.” Nick is zich ervan bewust dat de kans op speelminuten niet meteen groot zal zijn. Nick: “Niels Kornelis is al jaren de eerste keeper en doet het fantastisch. Als zich een mogelijkheid voordoet, dan grijp ik die echter met beide handen aan en zorg ik dat ik er klaar voor ben.”

Nick heeft in eerste instantie voor een half jaar getekend bij De Treffers. Hij combineert voetbal met zijn werk bij Simon de Haas, een groothandel in badkamerproducten en materialen. Nick zijn werk bestaat onder andere uit het maken van technische tekeningen van badkamers, inkoop en zorgen voor montage. 

We heten Nick van harte welkom en wensen hem veel succes bij De Treffers!