Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Matthijs van Nispen maakt overstap naar De Treffers

De Treffers heeft zich voor volgend seizoen versterkt met middenvelder Matthijs van Nispen. De 24-jarige Doetinchemmer komt over van Derdedivisionist DOVO.

Voordat Matthijs het rode tenue van DOVO droeg kwam hij een half seizoen uit voor PAEEK op Cyprus en een half jaar voor TOP Oss. Bij De Graafschap maakte Matthijs zijn debuut in het profvoetbal nadat hij vanaf zijn 9e in de jeugdopleiding van de Superboeren speelde. De eerste minuten op het voetbalveld maakte Matthijs bij DZC’68 in zijn geboortestad. 

Matthijs is erg enthousiast over zijn overstap naar De Treffers. Aanvankelijk had de middenvelder zijn contract bij DOVO met twee jaar verlengd, maar dat contract is in goed overleg ontbonden toen De Treffers aanklopte. Matthijs: “Vorig seizoen hoopte ik al op een club in de Tweede Divisie, maar toen kwam ik uiteindelijk bij DOVO terecht. Ik heb het in Veenendaal heel goed naar mijn zin gehad, maar ik heb altijd de Tweede Divisie geambieerd.” Sterker nog, Matthijs stond niet alleen op het verlanglijstje van De Treffers maar dat was andersom ook het geval. “De Treffers is natuurlijk een hele bekende naam in het amateurvoetbal en een prachtige club met een rijke historie. Ik vind het daarom een eer om het rood-zwarte tenue van De Treffers te gaan dragen. Met TOP Oss heb ik eerder in de voorbereiding tegen De Treffers gespeeld en destijds kreeg ik al een goed gevoel bij de club. Bovendien is er al twee keer eerder contact geweest, maar toen is het niet echt concreet geworden. Gelukkig nu wel en ik twijfelde dus ook geen moment om deze kans te pakken!”

Matthijs zit in de afrondende fase van zijn HBO- studie Commerciële Economie en heeft het profvoetbal vaarwel gezegd. “Het profvoetbal is een gesloten boek. Mijn uitstapje naar PAEEK op Cyprus was een heel mooi avontuur en dat was leuk om mee te maken. Ik focus me op mijn maatschappelijke carrière en presteren in de Tweede Divisie, wat ook een mooi niveau is!”

Met Matthijs heeft De Treffers een middenvelder vastgelegd die een goede pass in de benen heeft. Dit seizoen gaf Matthijs veertien keer de beslissende eindpass voor een goal en zelf scoorde hij drie keer. In totaal speelde Matthijs 31 competitiewedstrijden voor DOVO. Matthijs: “Ik ben sterk aan de bal en sta het liefst op ‘8’ of ‘10’. Een mannetje uitspelen en de vrije man vinden, zie ik als mijn grootste kwaliteit.” Dit seizoen stond Matthijs ook tien keer als gelegenheidsspits opgesteld bij DOVO. Met zijn lengte van 1.87 meter staat hij ook daar zijn mannetje. Matthijs: “Ik werd gebruikt als hangende spits vanwege mijn voetballende vermogen, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar het middenveld.” Volgend seizoen hoopt Matthijs vanzelfsprekend zijn kwaliteiten te tonen voor De Treffers en bij te dragen aan een succesvoller seizoen dan het vorige. Matthijs tot slot: “De Treffers is een te grote club om voor handhaving te spelen. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om De Treffers weer op de kaart te zetten!”

Wij wensen Matthijs van harte welkom en wensen hem veel succes en plezier toe bij De Treffers!