Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Mark Vaessen nieuwe assistent-trainer De Treffers

De Treffers heeft in de persoon van Mark Vaessen een nieuwe assistent-trainer gevonden voor de komende anderhalf jaar. De 45-jarige Nijmegenaar Vaessen is momenteel in dienst van Dio’30 in Druten als Hoofd Jeugdopleiding. Ook is hij hier trainer van het tweede elftal. Bovendien is Mark vanaf 2015 betrokken bij Reliance Foundation Young Champs (RFYC) in India. Hij legt zelf uit hoe hij dit allemaal weet te combineren: “Vanaf 2015 tot en met 2020 was ik betrokken bij RFYC als Hoofd Jeugdopleiding. Dit is een grote jeugdacademie die in vijf jaar is gegroeid tot een academie met meer dan twintig trainers en 65 jeugdspelers. Anderhalf jaar geleden ging ik voor vakantie terug naar Nederland, maar door de coronacrisis was het moeilijk om terug te gaan naar India. Toen ben ik bij Dio’30 aan de slag gegaan en bleef ik op afstand betrokken bij RFYC.”

Mark begon als Hoofd Jeugdopleiding bij Dio’30, maar daar kwam afgelopen zomer een functie bij. Mark: “Het tweede elftal van Dio’30 had nog geen trainer en als eindverantwoordelijke van de jeugdopleiding ben ik erin gestapt. Het is een jong en energiek team dus dit deed ik met veel plezier.” Mark trainde voorheen jeugdelftallen van NEC en heeft dus de nodige trainerspapieren. “Ik heb tien jaar gewerkt als jeugdtrainer bij NEC, vanuit deze periode ken ik Francois Gesthuizen al als collega-trainer.”, aldus Mark. Voor deze periode was er ook al eens contact tussen Mark en Francois. Mark: “Ik ben ook actief geweest bij sc Millingen als speler en trainer. Francois komt zelf natuurlijk uit Millingen dus hier hebben we elkaar ook al eens gesproken.”

Mark Vaessen sluit vanaf januari 2022 aan bij de technische staf van De Treffers. Mark: “Dio’30 verleent mij medewerking voor mijn overstap naar De Treffers. Hier ben ik natuurlijk heel blij mee, want De Treffers is een grote amateurclub in de regio. Bovendien krijg ik de kans om op het allerhoogste amateurniveau te werken, waar ik ook naar uitkijk. Het is nu echter nog van belang om de zaken bij Dio’30 goed over te dragen en het netjes af te sluiten. Tevens ga ik volgende week voor twee weken naar India om te scouten voor de academie.” 

Mark sluit dus aan in de winterstop en komt dan binnen in een goed draaiend team. Over zijn rol is Mark helder: “Ik kom natuurlijk niet met veel bombarie binnen om te vertellen wat er anders kan. Gaandeweg gaan we bekijken hoe we de taken op het trainingsveld verdelen. Omdat De Treffers op dit moment goed draait, en hopelijk in de winterstop nog steeds, zijn er natuurlijk wel spelers die net buiten de eerste elf en selectie vallen. Ik denk dat ik iemand ben die een groep dicht bij elkaar kan houden en bevorderlijk kan zijn voor een goede sfeer binnen een team.”

Wij wensen Mark alvast van harte welkom bij onze club en veel succes!