Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Za1 maakt het zichzelf moeilijk maar wint uiteindelijk verdiend

De Treffers Zaterdag 1 was erop gebrand om de eerste nederlaag van het seizoen tegen SC Oranje van vorige week zo snel mogelijk te doen vergeten. Z.S.V. Zelos (Zaterdagsportvereniging Zelhem en omstreken) uit Zelhem zal er aan moeten geloven.

De Treffers start voortvarend maar de eerste beste kans is voor Zelos. Zelos zakt veel in om De Treffers het spel te laten maken. De eerste speldenprik is voor Giel door een strakke voorzet van Tijmen. Giel knokt op zijn Giels verder en brengt nog een keer de bal naar Richard maar mikt ruimschoots over. Tijmen, die er vandaag behoorlijk zin in heeft, kan even later aanleggen maar zijn schot mist finesse. In de 15e minuut brengt Maikel met een dieptepass Richard in stelling de daaropvolgende scherpe corner Rick is gevaarlijk maar loopt met een sisser af.

De Treffers voetbalt goed en door een goede onderbreking van Rick wordt Giel weggestuurd. De turbo gaat erop, maar Giel stuit op de keeper. Menno stuurt Richard diep en wederom redt de keeper en in de rebound werkt Richard de bal in het zijnet. In de 23e minuut is het zover. Noek onderbreekt zwak opbouwspel van Zelos, Richard geeft ´m snel weer aan Noek die op stoom ligt, omspeelt een verdediger en dan weet je het wel!

Knijp kan zijn speeltje weer gebruiken en de 1-0 staat op het scorebord. Helaas deze keer nog geen muziekje erbij maar dat is een kwestie van tijd. Immers, vooraf aan de aftrap werd al driftig geoefend met de geluidsinstallatie. Mijn idee is om toch maar eens een keer Stijn van Ooijen te vragen, de man die alles aan elkaar praat. In ieder geval stof om over na te denken.

Drie minuten later is het bijna 2-0. Een mooie pass van Maikel wordt subliem op de pantoffel genomen door Noek. Zijn knal spat uiteen op de kruising van de goal. Nog mooier is de pass van Menno en de kopbal van Luuk wordt in de dug-out al bijna met gejuich begroet. Gelukkig voor Zelos belandt de bal op de paal. De sfeer op de bank blijft gezellig want hoe kan het anders met Justin, Stefan en Willem op de bank. Het spel wordt wat minder omdat veelal de lange bal van achter wordt gehanteerd en met name Job zich een ongeluk rent om in bal bezit te komen.

In de 36e heeft Luuk het op de heupen en haalt strak uit en wat met hoofd net lukte, lukt nu ook weer deze keer met met zijn wreef. Zijn schot belandt ten tweede malen op de paal. Een magere 1-0 staat op het scorebord als de rust aantreed. Giel maakt plaats voor Willem.

Nadat uw reporter een beetje opgewarmd is na een bakkie koffie staat de 1-1 al bijna op het bord vlak na rust. Jordy brengt redding in een één op één situatie. Bij de les blijven boys… De Treffers is gelijk wakker en zet het spel verder zoals na de eerste helft geëindigd. Noek gaat goed door op rechts, maar Luuk is te gehaast met zijn vrije inschiet kans. In de 55e minuut stoomt Tijmen op langs de rechterkant, zijn voorzet kan net niet door Noek worden afgewerkt. Het is allemaal niet zo sprankelend meer als de eerste helft en omdat de 1-0 maar blijft staan kruipt Zelos langzaam uit zijn schulp en krijgt meer grip op het spel.

De Treffers zakt in en is slordig. Onnodig balverlies en onzekerheid sluipen in het spel en dan krijgt Guus in de 68e minuut een gele kaart. Delano tracht de bakens te verzetten en brengt de net herstelde Stefan in het veld ten koste van Job. Maikel schuift door naar het middenveld, die de grip op de wedstrijd inmiddels kwijt is. In de 74minuut is het zover: de zeker op dat moment niet onverdienstelijke 1-1 staat op het bord. Een zondagsschot daalt snel en Jordy heeft het nakijken. Even dreigt het gemis aan kansen deze middag fataal te worden. Jammer voor Zelos, maar gelukkig voor De Treffers heeft De Treffers een topscoorder in zijn gelederen. In de 81e minuut gaat Noeks gedrukt schot nog net naast, maar na een goede onderbreking van Guus gaat Luuk met de bal aan de haal. Vervolgens een doffe knal van Noek en via de onderkant van de lat kan Knijp weer even zijn koude vingers op het knoppie van de afstandsbediening duwen. En jawel: de 2-0 staat er op!!! Muziek ….

Zelos geeft ruimte weg en wordt afgestraft. Een mooie actie tussen Noek en Maikel wordt door laatstgenoemde naast het doel gekruld. De ruimtes worden nog groter en Luuk heeft het nog een keer op de heupen. Dit maal strand de bal niet op de paal maar is de keeper een sta in de weg. Echter zijn redding brengt de bal in de voeten van Noek die zijn derde van de dag kan intikken. Uiteindelijk een verdiende overwinning zeker op basis van de eerste helft. Maar zo zie je maar weer. dat als je kansen niet benut, je zomaar punten kunt verspelen.

Volgende week de (verre) uitwedstijd naar Keizerstad. Misschien een idee om met de fiets te gaan, dan hebben we de warming-up al gehad…

Met dank deze keer aan onze jonge assistent-scheidsrechter Sem Peters, komende uit de jeugdscheidsrechters opleiding van De Treffers.Top!!!