Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

LOWIE VAN ZUNDERT NAAR DE TREFFERS

Voor de resterende wedstrijden in het seizoen 2018-2019 kan De Treffers beschikken over spits Lowie van Zundert. Hij wordt gehuurd van buurman NEC Nijmegen waar hij nog een contract heeft tot 2020.

Lowie is 20 jaar oud en geboren in Nijmegen. Zijn voetballeven begon hij in Ravenstein bij de plaatselijke voetbalvereniging. Via RKSV Margriet (Oss) belandde hij op 11-jarige leeftijd bij de amateurtak van NEC. Zeven jaar later ging Lowie van Zundert voetballen bij de Voetbal Academie NEC/FC Oss. Na een puik seizoen in de A2 (41 doelpunten en 19 assist) kreeg Lowie zijn kans bij het eerste elftal. In de voorbereiding van het seizoen 2017-2018 debuteerde hij in de oefenwedstrijd tegen Al-Jazira.

De tweede seizoenshelft van het vorige seizoen werd Lowie door NEC Nijmegen verhuurd aan RKC Waalwijk. Hier kwam hij tot zeven wedstrijden waarin hij eenmaal de beslissende pass gaf en verder niet tot scoren kwam.
Dit seizoen kwam Lowie acht keer in actie voor Jong NEC Nijmegen, hierin trof hij zesmaal doel.

Voor De Treffers is een extra spits geen overbodige luxe na het tussentijdse vertrek van Sjoerd Ars.

Lowie: ‘Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. Elke week een competitiewedstrijd kijk ik naar uit. Mijn doel is om het aankomende halve voetbalseizoen zoveel mogelijk te spelen en te scoren voor De Treffers!’

De Treffers was al bekend bij Lowie van Zundert. ‘Ik heb in het verleden vaak tegen De Treffers gevoetbald en daarnaast heb ik samen met Abel Franssen gespeeld bij Jong NEC, verder ken ik Bryan Sirvania ook nog van buiten het voetbal.’ Van de Tweede Divisie verwacht van Zundert een goed niveau. “ Het is wat ik gezien heb een fysieke competitie waarin felheid belangrijk is en er bovenal een goed niveau behaald wordt. Ik heb er zin in!

We wensen Lowie ontzettend veel plezier en succes toe tijdens zijn verblijf in het rood-zwart!