Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Kennismaken met Daniël de Lange

Vanaf mei 2020 is Daniël de Lange drie dagen in de week actief als techniektrainer bij De Treffers. Daniël zal in deze rol ook volgend seizoen deel uitmaken van de technische staf van onze selectie. Tijd om eens uitgebreid in gesprek te gaan met Daniël. Daniël is 45 jaar, gelukkig getrouwd en de trotse vader van drie dochters. Vol overgave vertelt hij over zijn rol en ambitie om langdurig bij De Treffers werkzaam te zijn.

De functie van techniektrainer was vorig seizoen geheel nieuw binnen De Treffers. Het eerste jaar was het daarom ook even zoeken voor De Treffers en Daniël. Daniël legt uit: “Als techniektrainer verzorg ik trainingen waarbij de balcontrole wordt getraind. De focus ligt dus echt op functionele techniek zoals een eerste aanname en passing. Hier is voor iedere speler winst te behalen.” Daniël is op zijn 17e begonnen met het trainersvak en is gestopt met zelf voetballen toen hij 24 was. “Ik had graag zelf langer gevoetbald, maar jammer genoeg lukte dat niet vanwege aanhoudend blessureleed. Focussen op mijn trainerscarrière was het leukste alternatief om toch nog bezig te blijven met voetbal”, aldus Daniël. Inmiddels heeft Daniël al heel veel ervaring als trainer opgedaan. “Ik ben tien jaar trainer geweest in de jeugdopleiding van De Graafschap. Daarnaast ben ik vijf jaar hoofdtrainer geweest van VV Dieren en daarna ben ik mezelf gaan specialiseren als techniektrainer. Hiermee kon ik me focussen op het individueel beter maken van spelers en dat sprak me meer aan dan het managen van een spelersgroep, wat een belangrijk onderdeel is van het hoofdtrainerschap.”

Daniël liet zich inspireren door verschillende grote trainers waaronder Pepijn Lijnders, huidig assistent-trainer van Jürgen Klopp bij voetbalgrootmacht Liverpool FC. “Ik ben samen met Pepijn in Amerika geweest in 2008. Mede door hem kwam ik tot het inzicht dat ik meer voldoening kan halen uit het werk als een specialistische trainer, in plaats van als hoofdtrainer”, luidt de uitleg van Daniël. In de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020 was Daniël techniektrainer bij DOVO. Hij kijkt er naar uit om langdurig bij De Treffers te blijven, omdat hij in de absolute top van het amateurvoetbal terecht is gekomen. Daniël: “Ik heb nu de perfecte balans tussen mijn werk en hobby. Het profvoetbal ambieer ik niet omdat ik dan mijn baan zou moeten opzeggen. Bij De Treffers zijn de faciliteiten top geregeld en dus hoop ik hier nog lang te blijven.” Daniël werkt in het dagelijks leven als communicatie adviseur bij een reclamebureau en werkt daar al zeventien jaar. “Ik ben niet zo’n hopper. Als ik ergens goed zit en het naar mijn zin heb, dan blijf ik graag”, aldus Daniël.

Na het eerste jaar waarin De Treffers en Daniël aan elkaar konden wennen, zijn er de nodige plannen voor komend seizoen en kan Daniël echt goed van start. Daniël: “De Treffers heeft talentontwikkeling hoog in het vaandel staan. We gaan ontwikkelplannen maken per speler en hiermee de selectie, O21 en O19 naar een hoger niveau tillen.” Daniël tot slot: “Ik kijk heel erg uit naar het komende seizoen en ik hoop snel leden, vrijwilligers en sponsoren te ontmoeten. Vanwege de coronamaatregelen ben ik voornamelijk op het veld actief geweest en heb ik nog niet veel mensen ontmoet in de kantine.”

De Treffers is verheugd met het aanblijven van Daniël en maakt door het aanblijven van hem wederom een slag in de professionalisering rondom onze eerste selectie.