Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Jordy Thomassen maakt overstap naar De Treffers

De Treffers is erin geslaagd om met Jordy Thomassen een aanvallende versterking in huis te halen. De 28-jarige spits komt over van Helmond Sport. De geboren Bosschenaar speelde in de jeugd bij OVH, BVV en FC Den Bosch. Bij laatstgenoemde ploeg brak hij ook door in het profvoetbal. Na 3,5 jaar bij de selectie van FC Den Bosch ging Jordy op huurbasis naar RKC Waalwijk. Vervolgens speelde Jordy, verspreid over twee periodes, vier jaar bij Helmond Sport. Ook stond hij één jaar onder contract bij De Graafschap, waarvan hij een half jaar werd uitgeleend aan Adelaide United in Australië.  Het grootste deel van zijn carrière speelde Jordy dus in de Keuken Kampioen Divisie. In 220 wedstrijden scoorde hij 41 keer en gaf hij 29 assists.

De overstap van Jordy naar De Treffers is heel snel rond gekomen vertelt Jordy: “Aan het einde van de voorbereiding ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe club. Helmond Sport is namelijk aan het verjongen en daarom was er voor mij niet genoeg perspectief. Na het eerste gesprek met de trainer was ik eigenlijk meteen overtuigd en wilde ik graag de overstap naar De Treffers maken.” Jordy komt bij De Treffers veel oude bekenden tegen zo vertelt hij: “Bram Zwanen, Jordy Rondeel, Marlon Versteeg en Teije ten Den zijn allemaal oud-ploeggenoten van mij. Ik vind het leuk om de carrières van mijn oude teamgenoten te volgen en ik wist dus dat zij ook bij De Treffers spelen. Ik kijk er enorm naar uit om weer met hen op het veld te staan.”

Met name over de aanwezigheid van Teije ten Den is Jordy enthousiast. “In het seizoen 2016/2017 waren wij samen een spitsenduo bij Helmond Sport. Teije was het echte aanspeelpunt en ik de lopende spits om hem heen. Samen maakten we toen 27 goals en ook buiten het veld klikte het erg goed. Helaas bleef onze samenwerking toen maar beperkt tot één jaar, want Teije maakte de overstap naar FC Volendam. Nu zijn we allebei 28 en in de bloei van onze carrière. Ik kijk er naar uit om samen met hem te gaan vlammen dit seizoen!” Jordy kan behalve als centrumspits ook uit de voeten aan de zijkant en als aanvallende middenvelder. “Het liefste sta ik in de spits, maar overal waar de trainer mij neerzet doe ik mijn uiterste best”, aldus Jordy.

Jordy gaat het voetballen bij De Treffers combineren met zijn eigen voetbalschool en rol als hoofd jeugdopleiding bij zijn oude amateurclub BVV. “De Treffers staat op plek 1 aankomend seizoen. Om de trainingen en wedstrijden heen plan ik mijn andere activiteiten. Ik ben constant met voetbal bezig en daar krijg ik erg veel energie van.” Vorig seizoen startte De Treffers minder goed aan de competitie, maar Jordy ziet het aanstaande seizoen met veel vertrouwen tegemoet. “Ik wil naar het linkerrijtje. Vorig seizoen was minder, maar dat gaat echt niet nog een keer gebeuren. Behalve Bram, Jordy, Marlon en Teije ken ik bijvoorbeeld Ricardo Ippel ook uit mijn tijd in de Keuken Kampioen Divisie. Ik ben er van overtuigd dat we een goede ploeg hebben!”

Wij wensen Jordy veel succes en plezier bij De Treffers!