JONG SPARTA DE KANSEN, DE TREFFERS DE PUNTEN

Het was niet goed, wat De Treffers in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen liet zien. Maar het was wel effectief. En dat was wel nodig na twee nederlagen. Tegen het beloftenteam van Sparta werd een goede reeks voortgezet. Opnieuw werd er van de Rotterdammers gewonnen, maar dat dat tegen de verhouding in was, kan een eufemisme worden genoemd. De Treffers – Jong Sparta: 3-1.

Eigenlijk hadden de roodzwarten nog geen kans gehad, toen Lowie van Zundert in de elfde minuut bij een door de Groesbekers te nemen hoekschop werd gevloerd door Soares Fonseca. Geweldige naam, overigens. Scheidsrechter Tunnissen wees resoluut naar de penaltystip en dit buitenkansje werd feilloos benut door Boy van de Beek. De voorsprong leidde niet tot meer rust in het spel van De Treffers. Regelmatig balverlies betekende, dat de Rotterdammers steeds weer het initiatief naar zich toe konden trekken. Sven Mijnans raakte de paal, Ayoub Boukhari schoot in vrijstaande positie over, Mohammed Tahiri kopte voorlangs en gleed bij een volgend spelmoment weg voor open doel. De roodzwarten konden daar welgeteld twee goede situaties tegenover stellen. Dilivio Hoffman rukte op via de achterlijn, maar zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden en Cendrino Misidjan kopte naast uit een vrije trap van Boy van de Beek.

Ook in de tweede helft werd het middenveld van De Treffers regelmatig overlopen door de zeer beweeglijke Spartanen. Een gelukje, dat doeltreffendheid niet tot de kwaliteiten van Rotterdammers in het algemeen behoort. Toch was de thuisclub nu wat meer gelijkwaardig aan Jong Sparta. Een kopbal van Lowie van Zundert, die op de lat caramboleerde, had een beter lot verdiend en voor een door Cendrino Misidjan opgezette aanval over links gold hetzelfde. Maar in plaats daarvan kwam de toch wel verwachte gelijkmaker. Balverlies op links leidde na 66 minuten tot een pass op Karim Loukili, die vervolgens wel erg gemakkelijk door de verdediging slalomde om de bal beheerst binnen te schuiven. Het wachten was op een voorsprong voor de Spartanen. Die er niet kwam. Integendeel, nog geen tien minuten later zette Lowie van Zundert, die overigens een erg moeilijke middag had, De Treffers opnieuw op voorsprong met een kopbal uit een vrije trap van Boy van de Beek. De 2-1 leek de roodzwarten nieuwe energie te geven. Melis schoot net naast, Maertzdorf mikte voorlangs en hetzelfde overkwam Timo Pluk. Het bleef spannend, totdat Aziz Khalouta zijn invalbeurt bekroonde met een sterke rush, waarbij hij zijn lichaam goed gebruikte om daarna met een stiftje ook doelman Fabrie kansloos te laten. Met nog vier minuten extra tijd was de buit binnen.