JO19-1 in finale voor promotie naar de 2e Divisie

Afgelopen zaterdag hebben de mannen van de JO19-1 op een snikheet Sportpark Zuid de finale bereikt voor promotie naar de 2de divisie. In een ware thriller wisten onze jongens uiteindelijk na 90 minuten voetbal en 2x 15 minuten verlenging de penalties  beter te nemen dan Geldrop.

Geldrop zat in het 1e  gedeelte van de 1e helft beter in de wedstrijd dan de Treffers en wist dit na circa 10 min. om te zetten in een 0-1 voorsprong. In de drinkpauze werd er door de technische staf van De Treffers tactisch e.e.a. aangepast. De Treffers nam daarna direct het initiatief en creëerde voor de rust enkele kansen maar die werden helaas niet verzilverd.

De 2e helft pakte De Treffers het direct goed op en Daniel van Dijk scoorde uit een hoekschop koppend de 1-1 binnen.  Geldrop lag op haar rug en het was wachten op de 2-1. Joep Wijers was met een prachte actie het dichtste bij een doelpunt maar zijn inzet verdween net over het doel.  En ook in deze wedstrijd gelden de oude voetbalwetten, als je zelf niet scoort dan valt het doelpunt aan de andere kant. De onverdiende 1-2 viel dan ook in de 88 min. en Geldrop dacht dat ze de buit binnen hadden.

Jaron Brouwers werd als laatste wissel gebracht om er nog een verlenging uit te slepen. Onder het motto “alle ballen naar voren” wist  Tyrone met een hoge voorzet Jaron te bereiken en deze kopte in de 94 min met een mooie boogbal in de verre hoek de gelijkmaker binnen. In de verlenging die daarop volgde was Geldrop het gevaarlijkste team en moest Jan Evers nog enkele keren doortastend optreden maar ook de verlenging leverde geen winnaar op.

In de zenuwslopende penaltyreeks startte voor De Treffers Mees Bouwmeister die wat gelukkig zijn penalty achter de doelman zag verdwijnen. De 1e penalty van Geldrop werd door Jan Evers goed  gestopt. De daarop volgende penalties werden prima genomen door beide partijen zodat Tjeu Langeveld de beslissende mocht nemen. De aanvoerde faalde niet zodat het feestje kon beginnen.

Het gehele JO19-1 team heeft deze zaterdag laten zien dat je met inzet en passie heel ver kunt komen. Aanstaande zaterdag tegen en bij Barendrecht moeten de mouwen weer opgestroopt worden om promotie naar de 2e divisie te bewerkstelligen.

De wedstrijd in- en tegen Barendrecht JO19-1 begint om 14.30u.

We wensen de begeleiding en spelers heel veel succes en we zullen erbij zijn om jullie aan te moedigen!