Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

JO14-1 wint de beker!

Zaterdag 2 juni was het eindelijk zo ver. Spelers, staf en supporters van onze 14-1 vertrokken met de treffersbus richting Schalkhaar, in de buurt van Deventer. Daar stond de bekerfinale tegen Albatros JO14-1 op het programma. Een zeer verdiende finaleplaats nadat in de halve finale bij hoofdklasser De Bataven een 2-3 overwinning was behaald. Op neutraal terrein zou worden uitgevochten wie zich bekerwinnaar 2017-2018 mocht noemen. Er waren 64 teams aan dit toernooi begonnen. Zou het onze 14-1 lukken om als laatste over te blijven en de cup mee naar huis te nemen? Een bekerwinst komt maar eens in de zoveel jaar voor.

Maar onze jongens hebben het gedaan! Nadat een week eerder in de competitie nog met 0-1 werd verloren tegen deze tegenstander, wisten de jongens nu met 1-0 te winnen. Een snel doelpunt zette de uiteindelijke uitslag op het scorebord. Het was een zwaarbevochten zege. Veel strijd, weinig doelkansen en fysiek spel. Maar ze gaven de voorsprong niet meer weg. Na een huldiging op het sportpark in Schalkhaar zette de bus koers richting Groesbeek. Bij de Oude Molen stapten de jongens over op een feestkar. Versierd met treffersvlaggen, ballonnen en met de juiste muziek ging een op een neer deinende kar (‘shirt uit en zwaaien’) door het dorp richting Zuid. Daar werden de jongens opgewacht door de deelnemers aan het jeugdkamp en jeugdvoorzitter Jan Wijers.

De avond werd voortgezet bij de familie van Leur. Iedereen werd uitstekend verzorgd tegen de honger en de dorst. Een van de vaders had nog wat vuurwerk in de auto liggen. De bekerwinst was een mooie aanleiding om dit niet te bewaren tot 31 december.

Promotie in de winterstop van de 2e naar de 1e klasse in de competitie en nu ook nog de bekerwinst!

Sven, Rens, Giel, Merijn, Dennis, Luuk, Jermia, Tim, Thijs, Xander, Duuk, Daan, Kane, Tim en Lucas: gefeliciteerd allemaal!