Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Jeroen van de Kerkhof nieuw lid technische staf

Het seizoen is twee wedstrijden onderweg en de oplettende kijker zal een nieuw gezicht in de technische staf van ons eerste elftal hebben opgemerkt. De 41-jarige Jeroen van de Kerkhof is dit seizoen als assistent-trainer actief bij De Treffers. De oud-speler van De Treffers (seizoen 2003/2004) loopt stage om dit seizoen zijn UEFA A trainersdiploma te behalen. 

Jeroen begon met voetballen in zijn geboortedorp Someren bij de plaatselijke sportvereniging. Vanaf zijn 7e speelde Jeroen enkele jaren in de jeugdopleiding van PSV. Op zeventienjarige leeftijd maakte Jeroen zijn debuut in het eerste elftal van Someren, waar hij inmiddels was teruggekeerd. Na twee seizoenen bij Someren maakte Jeroen de stap naar het topamateurvoetbal. Eerst kwam Jeroen twee jaar uit voor sv Deurne en vervolgens speelde hij één seizoen bij De Treffers in de Hoofdklasse. Na één seizoen in het rood-zwart maakte de spits de overstap naar FC Eindhoven. Na twee seizoenen profvoetbal speelde Jeroen nog voor JVC Cuijk, FC Lienden en verscheidene Belgische clubs. In 2008/2009 kroonde Jeroen zich tot algeheel topscorer over alle Hoofdklasses van Nederland (destijds nog het hoogste niveau). 

Jeroen heeft dus een mooie carrière in het topamateurvoetbal gehad. Hij legde zijn focus op het trainerschap toen hij vijf jaar geleden zijn vader plotseling verloor. Jeroen: “Mijn vader heeft me altijd gevolgd en het voetbal was echt een gezamenlijke passie van ons. Na zijn overlijden voelde het anders voor mij en toen heb ik besloten om te stoppen.” Jeroen zette in 2018 zijn eerste stappen als trainer bij RKSVO en bij deze club behaalde hij in zijn eerste jaar meteen het kampioenschap in de Vierde Klasse. In 2021 werd Jeroen trainer van UNA O23. Met dit opleidingsteam behaalde Jeroen de afgelopen twee seizoenen het kampioenschap in de hoogste divisie voor deze leeftijdsklasse. In korte tijd heeft Jeroen dus flink aan de weg getimmerd als trainer. Naast zijn trainerschap werkt Jeroen als docent lichamelijke opvoeding op een middelbare school in Roermond. 

Jeroen: “Als voetballer heb ik het hoogste nagestreefd en als trainer ben ik ook zo. Ik ben benieuwd waar mijn plafond ligt en dus kijk ik enorm uit naar het komende seizoen bij De Treffers. Ik ben dankbaar dat ik hier stage mag lopen en een kijkje in de keuken mag nemen op het allerhoogste amateurniveau. In mijn tijd als speler wilde De Treffers al bij de top van Nederland horen en dat is nog steeds zo. Ik verwacht veel te gaan leren en ik ga er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen aan het succes van deze mooie club!” Als Jeroen dit seizoen zijn trainerscursus succesvol afrondt dan is hij bevoegd om hoofdtrainer te zijn tot en met de Tweede Divisie. Jeroen: “Het ligt het meest voor de hand dat ik dan op zoek ga naar een uitdaging waar ik op eigen benen kan staan. Wie weet maak ik ooit de cirkel helemaal rond en keer ik ooit terug als hoofdtrainer op sportpark Zuid., maar dat is nu nog toekomstmuziek.” Wat vaststaat, is dat Jeroen in ieder geval één keer hoofdtrainer zal zijn van De Treffers. Een van de examens voor zijn trainersdiploma is namelijk het zelfstandig coachen van een wedstrijd in de Tweede Divisie. Wanneer dit zal zijn is momenteel nog niet bekend. 

Wij heten Jeroen van harte welkom en wensen hem veel succes bij De Treffers en met zijn trainerscursus.