Vandaag staat de topper tussen de nummers 1 en 2 op het programma. Ondanks de snijdende kou waren er nog genoeg supporters die deze weersomstandigheden trotseerden.

Het, voor de ouderen onder ons, bekende duo Harry Vermegen en Henk Spaan hadden er zo’n mooi liedje en dito muts voor verzonnen: Koud he wat is het koud he.

Desalniettemin legden beide ploegen een hartverwarmend spel op de mat. Geen schaakspel maar onbevangen gaan beide partijen voor de winst, zoals het hoort.

De ziekenboeg is leeg aan het raken: Giel en Stefan staan weer in de basis maar een doordeweekse ongelukje van Jordi resulteert in een dikke enkel.

Justin kan zijn opwachting maken. De man die er altijd is en zijn plekje op de bank onderhand wel kan uittekenen. Petje af voor zijn instelling.

Als reserve keeper wordt Bas van Egeren toegevoegd. Vanuit de A2,  Shane Koko-Nyange en van de A1, Jurgen Vink, wordt samen met Willem de bank gecomplementeerd.

Zoals gemeld gaan beide partijen vanaf begin vol aan de bak. In de vijfde minuut heeft Rick een goeie actie waaruit een corner ontstaat, scherp genomen door Mike maar verder geen gevaar oplevert. Vijf minuten later wordt Giel goed vrijgespeeld maar zijn voorzet is niet goed. Vervolgens wordt er over en weer goed gecombineerd.

In de 14e wordt de bal verloren op het middenveld en de steekpass van Veenendaal is op maat. Justin twijfelt even en dat is net voldoende voor de spits om de bal te beroeren om deze vervolgens in te tikken 0-1.

In de 18e minuut gooit Maikel de bal in, naar Noek die goed afschermt en de bal klaar legt voor de inkomende Jan maar zijn schot is te zacht om de keeper te verassen.

Veenendaal heeft vertrouwen getankt uit de voorsprong en is gedreven. In de 25e minuut onderschept Menno een aanval maar op appelleren van met name de bank van Veenendaal geeft de overigens jonge en goed leidende scheids een vrije trap.

Deze wordt door de muur heen geplaatst en de 0-2 staat op het scorebord.

Rick probeert de boel weer wakker te schudden en jaagt op de bal die wordt weggeschoten door de keeper van Veenendaal die vervolgens nog even moet natrappen.

Niet gezien door de scheids en menig supporter en eigenlijk het enige smetje op de wedstrijd.

In de 31e minuut verdwijnt een vrije trap van Noek net over het doel waarbij ondergetekende al dacht dat ie erin zat.

Even later zet Luuk goed door maar de scheids peinst er niet over om een penalty te geven, wel komt er een corner. De corner van Rick wordt in eerste instantie weggewerkt maar Noek pikt de bal op en met een droge knal wordt het 1-2. De strijd is weer volledig open en De Treffers probeert nog voor rust de gelijkmaker te realiseren. Eerst wordt Noek nog buitenspel gevlagd en kan Luuk de corner van Mike niet goed koppend raken, maar daarna is het toch raak.

Op slag van rust wordt Luuk gehaakt op de rand van het strafschopgebied.

Met een schitterende krul plaatst Rick de bal in de kruising van het doel. Dat is een doelpunt waar Messi jaloers op zou zijn of niet Rick?

2-2 ruststand en dus gauw naar de warme kantine om een lekker koud biertje te pakken, om maar in stijl te blijven, met Gerrit en Ben. Jacques moet aan zijn verplichtingen denken dus die laten we deze keer buiten het verhaal.

De Treffers heeft de smaak te pakken en gaat door waar het mee gestopt is, met goed voetballen.

Er wordt goed gecombineerd waarbij jongeling Jan wederom een uitstekende indruk achterlaat.

Op links loopt het gesmeerd met Maikel en Luuk en kan men met goede verplaatsingen naar rechts de vrije Tijmen bereiken.

De ruimte op rechts geeft in de 51e minuut een niet te missen kans voor Luuk maar hij schiet te zacht in en de keeper kan redding brengen.

In de 60e minuut gaat Mike te hard door en ontvangt de terechte gele kaart.

In de 63e minuut een combinatie met Maikel en Noek die vervolgens Luuk wederom een niet te missen kans geeft maar zijn uithaal verdwijnt naast het doel.

Luuk blijft proberen en geeft vanaf de flank een goeie bal naar Noek maar deze komt net te kort.

De trainer van Veenendaal voelt dat het niet goed gaat en probeert de scheids te intimideren wat hem op een reprimande komt te staan.

In de 70e minuut een prima voortzetting van Justin naar Tijmen en kan Noek in stelling brengen maar zijn schot gaat naast.

Even later wederom via Tijmen ontstaat een corner. De keeper kan de bal niet vasthouden en Stefan is erbij maar de scheids fluit alsnog voor hinderen keeper.

In de 75e minuut wordt het ijskoud in De Treffers harten. Een overigens uitstekende combinatie van Veenendaal over rechts wordt scherp teruggetrokken waarbij een Veenendaal speler volledig vrijstaand de bal uiterst koel achter Justin kan plaatsen.

De Treffers probeert de achterstand wederom ongedaan te krijgen maar hanteert veelvuldig de lange bal.

Op het laatst is het helemaal pompen of verzuipen maar echte kansen komen er niet meer.

Wel nog voor Veenendaal waarbij de spits van Veenendaal schrikt van de geboden ruimte en even later Justin zich nog erg moet strekken om met de vingertoppen de bal tot corner te verwerken.

In de 85e minuut mag Shane zijn debuut maken voor Maikel maar uiteraard is de tijd te kort.

Kortom deze keer een goede pot mannen maar geen punten. Het is weleens andersom geweest.

De ijzingwekkende afrondingen van Veenendaal op de geboden kansen waren te veel.

Maar zoals een wijs speler zojuist naar zijn opa appten: De slag is misschien verloren maar de strijd gaat volop door.