Gelijkspel Za1 tegen AZ 2000

Nadat eindelijk Mike (of was het toch Rick) doorhad dat er op het scorebord ook een klok loopt stond het al 0-1 voor de bezoekers uit Arnhem.

Menno werd niet goed gecoacht of althans was in de veronderstelling dat hij rustig kon uitverdedigen maar niets was minder waar. De spits van AZ 2000 werd in ieder geval over het hoofd gezien en Menno kon alleen nog met een overtreding in het strafschopgebied de aanvaller stoppen.

Een gele kaart en een pingel afgerond met een doelpunt was het resultaat. Dat was een tegenvaller.

Een meevaller is het dat voor de eerste keer dit seizoen Dznan in de basis staat na 15 maanden blessureleed. De rustig ogende verdediger mist nog wat wedstrijdritme, maar is net als Cedric een aanwinst voor de Zaterdag 1.

De Treffers is niet van zijn stuk en een diepe bal op Gio die net te kort komt geeft al aan dat De Treffers zich niet het kaas van het brood laat eten. Met name op links sticht Cedric regelmatig gevaar voor het doel van AZ 2000.

Een goeie loopactie van Jan kan net Cedric niet bereiken maar in de 26e minuut is het raak. Cedric komt weer goed door op links legt de bal terug op Gio, de bal raakt in de kluts en beland bij de geheel vrijstaande Richard, die simpel in kan tikken. 1-1.

De Treffers heeft het heft in handen maar bij een lichte twijfeling van Richard is de kans weg. Net zoals de doorgebroken Gio die de bal net iets te ver voor zich uit tikt waardoor de keeper de bal kan onderscheppen. Na een corner komt de afvallende bal bij Jan om vervolgens Rutger in stelling te brengen maar zijn schot is te gehaast en gaat over.

Richard heeft het op zijn heupen maar zijn goede actie wordt door de boomlange verdediger nogal ruw vestoord en dan zeg ik het nog netjes en mag deze blij zijn met een gele kaart. In de 38e minuut een corner voor De Treffers waar Justin zich achter de bal schaart en zijn strakke voorzet komt bij Richard en kan geheel vrijstaand inkoppen. Zijn kopbal is hard en strak maar scheert net aan de verkeerde kant van de lat over.

Vlak voor rust heeft AZ 2000 nog een gevaarlijke vrije trap maar Martijn laat zich niet verschalken.

Nadat de leiders Knijp en Mike de trouwe aanhang en verslaggever van erwtensoep hebben voorzien kan de tweede helt beginnen en deze keer loopt de klok van het score bord wel goed mee. (goed opgelet Rick)

AZ 2000 heeft gelijk na rust al een behoorlijke kans maar ook hier is Martijn een sta in de weg. Opletten dus.

Czenan komt goed door op rechts maar zijn scherpe voorzet wordt niet goed begrepen. Alsmede een mooi opgezette aanval via Rutger en Richard waarbij Gio net te kort komt.

In de 53e minuut laat Cedric zijn klasse zien maar zijn schot raakt de buitenkant van de paal. Even later een strakke corner van Justin die voor de nodige onrust zorgt.

In de 56e minuut wordt Gio onderuit gekegeld maar de vrije trap van Justin verdwijnt hoog over. De Treffers heeft een optisch overwicht maar AZ2000 is gevaarlijk met de uitbraken en bij een balverlies op het middenveld gaat Jan in de fout en is een gele kaart zijn beloning.

In de 66e minuut kan Gio ongehinderd op de keeper af maar zijn lob gaat net naast. Inmiddels is de moegestreden Dznan vervangen door Willem en verhuist Mees naar de rechtsback plaats maar inmiddels is De Treffers de grip op het middenveld verloren. Hier en daar worden nog wel wat speldenprikken uitgedeeld maar in de 74e minuut moet Martijn katachtig een kopbal redden.

AZ 2000 ruikt dat er mogelijkheden zijn en gooit alles in de strijd en moeten de verdedigers Maikel, Rutger, Menno en Mees alle zeilen bijzetten. Een corner bal beland via een verdediger van De Treffers, voor de verslaggever niet zichtbaar wie het was, nog op de buitenkant van de paal.

De allerlaatste kans in de 89e minuut is nog voor AZ 2000 maar wederom geeft Martijn geen krimp. Op basis van de gemiste kansen in de eerste helft van De Treffers en de gemiste kansen op het einde van AZ 2000 kan men uiteindelijk spreken van een terecht gelijkspel.

Volgende week naar medekoploper Be Quick Zutphen en proberen de stijgende lijn van de afgelopen weken vast te houden.

Opstelling: Martijn, Menno, Maikel, Dznan (65e min Willem), Mees, Jan, Justin, Rutger, Richard, Cedric en Giovanni

Wissel: Willem, Vince en Shane

Doelpunten: 23e minuut Richard

Gele kaart: 5e minuut Menno, 69e minuut Jan