Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EVEN BELLEN MET BO THIJSSEN

Geen wedstrijden, geen activiteiten op Zuid vanwege het coronavirus. We zijn erg benieuwd hoe het onze leden in deze tijd vergaat. Daarom zijn we al weer enige tijd bezig met een belrondje in onze vereniging. De vorige keer kwam Ruud Cillessen, leider van ons eerste elftal, aan bod. En vandaag gaan we verder, de telefoon gepakt en gebeld met….

BO THIJSSEN (speler derde elftal)

….Bo en zijn schatten….

 

De dertig jaar oude Bo speelt al sinds jaar en dag in het derde elftal van De Treffers op de linksback- of linkshalfpositie. Net zo links dus als zijn vader Henk, maar minder vaardig zoals hij zelf meteen toegeeft. Henk Thijssen was dan ook een begenadigd middenvelder in ons eerste in de glorierijke jaren ’80 van de vorige eeuw. Dat lijkt al erg lang geleden, zoals ook het spelen van een eenvoudig voetbalwedstrijdje al eeuwen geleden lijkt. Als afgevaardigde vanuit De Treffers 3 heeft Bo ook zitting in de seniorencommissie. Ieder seniorenelftal is in deze commissie vertegenwoordigd. De commissie vormt dan ook het overlegplatform voor de lagere elftallen, waarin zaken als teamopbouw, materiaalaanschaf, etc. besproken worden en waarin mogelijke problemen aan de orde kunnen komen. De schakel naar Voetbalzaken verloopt via Paul Weijers, die verreweg het meeste werk in de seniorencommissie doet. Naast zijn voetbalactiviteiten werkt Bo ook nog en wel als leerkracht op het Citadel College in Lent.

We wilden wel eens weten hoe dat gaat in dit noodgedwongen volledig digitale tijdperk en vroegen hem daarnaar:

“Ik geef les in het vak Mens en Maatschappij, eigenlijk een samenhangend pakket van aardrijkskunde, geschiedenis en economie. Alles gaat nu volledig via de webcam, ik heb dan contact met een klas van gemiddeld dertig leerlingen. Iedere klas krijgt 2 uur per week les en het huiswerk moet vervolgens digitaal aangeleverd worden. Omdat op het Citadel College al veel digitaal gewerkt werd, lukt dat vrij aardig. Maar het is natuurlijk een stuk lastiger om de voortgang van afzonderlijke leerlingen goed te volgen. Op de eerste plaats, omdat je via de webcam slechts vier leerlingen tegelijk in beeld kunt hebben maar daarnaast ook omdat het persoonlijk contact ontbreekt. En dat contact mis ik, zoals ik ook het contact en met name de gezelligheid van mijn maten uit De Treffers 3 mis. Maar ik zou tegen iedereen willen zeggen in navolging van een bekende quote uit de film Jojo Rabbit: No feeling is final!”

En daar doen we het dan mee. Toch eens een keer kijken wat er in die voor mij volslagen onbekende film nou eigenlijk met die spreuk bedoeld wordt!