Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EVEN BELLEN MET…..

Juni, juli, augustus. En waar denken we aan in deze zomermaanden? Juist, vakantie. Waar en hoe we op vakantie zouden kunnen, bleek nog de meest spannende vraag de afgelopen weken. Er even op uit na maanden, waarin niets meer gewoon was. Per slot van rekening willen we ook in dit coronajaar fris en uitgerust aan de nieuwe competitie kunnen beginnen. Om op Sportpark Zuid te genieten van wedstrijden, waarbij hopelijk dan ook weer publiek mag worden toegelaten. En om bij uitwedstrijden ons eerste elftal uit te wuiven, als zij in de mooiste reisbus in deze regio naar verre oorden – meestal in het westen van het land – vertrekken om daar voor de overwinning te strijden. Vakantie, reizen, alle aanleiding om deze keer te bellen met……

PAUL BOERS (Toonen Reizen)

Vijf jaar na de geboorte van De Treffers werd gestart met het busvervoer door Toonen. Het bedrijf groeide uit tot wat het nu is, een bedrijf dat van alle markten thuis is en weer veilig thuis komt. Toonen beschikt over 15 luxe touringcars, die op allerlei fronten ingezet kunnen worden. Dat het bedrijf, zoals alle bedrijven in deze branche het op dit moment door de vanwege het coronavirus voorgeschreven maatregelen niet gemakkelijk heeft, zal geen geheim zijn. We vroegen aan Paul Boers, directeur van Toonen Reizen, hoe hij tegen de situatie op dit moment aan kijkt:

“Afgelopen woensdag, 17 juni, zijn wij ook net als een heleboel collega’s met een bus naar het Malieveld in Den Haag vertrokken om aandacht te vragen voor de problemen,  die touringcarondernemers ondervinden van de beperkingen, waar we mee te maken hebben. Ik snap, dat er iets moest gebeuren, maar waarom worden wij anders behandeld dan het openbaar vervoer en de luchtvaart? Op dit moment mogen we slechts twaalf personen vervoeren in een bus met 88 zitplaatsen! Dat is niet te doen. De afgelopen maanden hebben we gebruik kunnen maken van de NOW-maatregel (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid), waarmee 90% van de personeelskosten kan worden gedekt. Die maatregel loopt door tot 1 oktober van dit jaar. Maar dan komen de moeilijke wintermaanden. Wij moeten ons geld nu eigenlijk verdienen om voor de winterperiode een buffer te kunnen opbouwen. Bovendien dekt de NOW-maatregel niet onze vaste lasten, de kosten van afschrijving op touringcars, etc. Tot dusver krijgen we alle medewerking van financiers, maar dat kan ook niet eindeloos doorgaan. Ook voor deze lasten hebben we in Den Haag compensatie gevraagd met overhandiging van een manifest aan Mona Keijzer, de staatssecretaris van economische zaken. Ik begrijp, dat in het debat in de Tweede Kamer daags na onze actie in ieder geval onze problemen aan de orde zijn gekomen. Maar ook als de maatregelen worden versoepeld, zullen we in onze branche nog lang te kampen hebben met de effecten van het coronavirus. Mensen zijn toch erg terughoudend om met de bus op reis te gaan. De afgelopen tijd hebben we nauwelijks telefoontjes gehad. Het gaat allemaal nog een hele tijd duren, misschien wel tot april volgend jaar. Op dit moment zijn we nog actief op het gebied van schoolvervoer, maar dat houdt binnenkort met de start van de schoolvakanties ook op. We zullen dus alle zeilen bij moeten zetten om op de weg te blijven.

…in volle glorie….

Ons bedrijf, Toonen Reizen, heeft de activiteiten sterk gespreid. Wij zijn sterk in seniorenreizen, verzorgen zoals gezegd schoolvervoer, brengen mensen naar evenementen, rekenen ook de universiteit tot onze klanten en zetten onze touringcars ook in op lange afstandslijnen van FlixBus, naar Parijs bijvoorbeeld. En niet te vergeten, we vervoeren sportverenigingen, waaronder natuurlijk ook De Treffers. En dat met niet zo maar een bus. Nee, voor De Treffers rijden we in een touringcar in Trefferskleuren, die er fantastisch uit ziet. En met diezelfde Treffersbus rijden we ook de rest van de week rond in Nederland tot ver daarbuiten (red.: zagen we een tijd geleden onze bus niet op de achtergrond, toen er in het journaal een reportage werd vertoond over een verder door ons vergeten gebeurtenis in Parijs? Ja, dat zagen we!). Op die manier maken we toch mooi reclame voor die club uit Groesbeek! We zijn nu zo’n tien jaar sponsor van De Treffers. In de vereniging herkennen we ons eigen motto: Betrokken en bescheiden. Ik ben zelf niet zo’n geweldige voetballiefhebber (red.: ach, iedereen heeft zijn plussen en minnen), maar ik geniet van de sfeer op Sportpark Zuid. Het is er hartstikke leuk. Ik heb er vrienden gemaakt, die ik ook op andere tijden tref. En ik ervaar de waardering en de betrokkenheid van mensen binnen de vereniging. Er wordt meegedacht en dat is niet bij iedereen vanzelfsprekend!”

En vanzelfsprekend hopen we, dat sponsoren zoals Toonen snel mogen rekenen op betere tijden. Zodat ook dit bedrijf in 2024 het honderdjarig bestaan kan vieren!

 

Zoals op 24 juni tijdens de persconferentie van het kabinet is aangekondigd, zijn ook de maatregelen voor touringcars versoepeld. Per 1 juli mogen alle zitplaatsen (met mondkapjes) gebruikt worden. Dit interview is vóór deze persconferentie afgenomen en destijds was deze informatie nog niet bekend. 

….met zo’n bus kom je overal….

…wie staat er voor?….