Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EVEN BELLEN MET…..

We gaan vrolijk door. Nou ja, vrolijk, het wordt tijd, dat we ons niet hoeven te beperken tot telefoongesprekken, maar met elkaar een pilsje kunnen drinken in de kantine, hét verzamelpunt op Sportpark Zuid. Nog een paar weken en dan mogen we weer, zij het niet allemaal tegelijk. Want ook dan nog steeds alles met (een beperkt aantal) mate(n). Dus grote kans, dat je eerst op de reservebank terecht komt. Voorlopig blijven we bellen en deze keer met…….

FRANK VAN ELST (lid technische commissie jeugd/interim-trainer JO19-1)

Frank is al een eeuwigheid actief in de jeugd. Hij is natuurlijk zelf als jeugd begonnen, toen hij op zijn zesde ging voetballen. Maar amper 16 jaar oud werd hij al jeugdleider annex trainer. Dat was in 1986, het jaar waarin voor de tweede keer op rij een Elfstedentocht werd verreden, De Treffers voor de tweede keer kampioen werd in de hoofdklasse – tot 2010 de hoogste klasse in het amateurvoetbal – en een toen nog fitte Maradona Argentinië de wereldtitel bezorgde. Een eeuwigheid geleden, dus. Jeugdtrainer is Frank sinds die tijd regelmatig geweest. En Frank is ook nog eens al 25 jaar lid van de technische commissie jeugd. Naast zijn voetbalactiviteiten vindt Frank nog tijd om aandacht te besteden aan de boekwinkel – The Read Shop – die hij al twintig jaar bezit in Malden. Hoe doet die Frank dat toch allemaal? Een gesprek met hem:

…..Frank met gezin op A1-locatie…..

“Ik mag niet klagen. De winkel in kantoorartikelen en boeken is steeds open gebleven. Weliswaar was de omzet wat minder, maar je ziet toch, dat er in de coronatijd meer gelezen en meer gepuzzeld wordt. (Liefdes)brieven worden er blijkbaar niet meer geschreven, want ik verkoop nauwelijks nog vulpennen. Ik heb een vast publiek uit Malden en omgeving, dat is blijven komen. De laatste weken zie ik weer meer toevallige passanten – wandelaars, fietsers – in de winkel. De winkel was en is nog steeds ook de plek, waarin ik verschillende gesprekken voor onze club voer, zolang we nog niet in het clubhuis terecht kunnen. Gesprekken samen met Ernst van Nispen over de bezetting van de trainersposities bij de jeugd. Daar heb ik het de afgelopen weken best wel druk mee gehad. Maar dat is allemaal gelukt. Daarnaast doe ik ook aan scouting voor de jeugd. Ook die gesprekken vonden nu meestal plaats in de winkel. Na de winterstop heb ik ook de trainingen van de A1 (red.: JO19-1) op me genomen, totdat het coronavirus roet in het eten gooide. Een paar weken geleden ben ik daar weer mee gestart. Tot het nieuwe seizoen, want dan begint de nieuw aangestelde trainer. Drie weken lang konden de trainingen maar heel beperkt uitgevoerd worden. Maar dat is goed gegaan. Je zag, dat iedereen weer met plezier naar Zuid toe kwam. Omdat we nu al trainen met de nieuwe selecties, is iedereen bij de A1 (red.: JO19-1) niet ouder dan 18 jaar. Dus kan iedereen gelukkig mee doen met de partijtjes voetbal, die we sinds kort weer bij de training kunnen organiseren. Mijn motivatie om dit allemaal te doen is toch wel, dat je daarmee plezier in sport bij brengt en kunt bijdragen aan de ontwikkeling van die jongens. Hopelijk kan er af en toe iemand doorstoten naar de selectie. Daarbij vind ik de aandacht voor de eigen jeugd – de spelertjes, die van jongsaf aan in het roodzwart spelen – toch wel erg belangrijk. We zijn weer bezig, maar ik kijk toch wel uit naar het moment, dat we elkaar weer kunnen treffen in de kantine.”

Tja, wie wil dat niet? Elkaar weer kunnen treffen. Per slot van rekening zijn we Treffers!