Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EEN INTERNATIONAL OP SPORTPARK ZUID

De Treffers mag sinds kort zeggen dat het een international in de gelederen heeft. Malik ter Heerd uit de JO19-1 is afgelopen maand opgeroepen voor de nationale ploeg van Sint-Maarten. De 17-jarige spits van ons eerste onder-19 elftal speelt sinds twee jaar bij De Treffers, hiervoor speelde hij in Arnhem bij SML.

Een tijd geleden werd Malik uitgenodigd voor de trainingsdag in Zeist voor de Sint Maartenaars die in Nederland woonachtig zijn. Door deze dag overtuigde hij bondscoach Elvis Albertus om hem te selecteren voor het nationale elftal. Al duurde het wel even voordat Malik in de gaten had dat hij daadwerkelijk geselecteerd was. Tijdens de vlucht afgelopen zomervakantie naar zijn vakantiebestemming had hij namelijk een gemiste omroep van een onbekend nummer, achteraf bleek dat het telefoonnummer van de bondscoach te zijn om hem mede te delen dat hij één van vier was uit Nederland die geselecteerd was voor Sint-Maarten.

Begin september zat Malik voor de eerste keer bij de selectie, dit was in de wedstrijd tegen Guadeloupe voor de CONCACAF Nations League. Dit is de internationale voetbalcompetitie van de gebieden in Noord-, Midden-, en Zuid-Amerika. Na 10 uur in het vliegtuig te hebben gezeten kwam Malik helaas niet in actie en verloor Sint-Maarten met 5-1. Deze wedstrijd werd gespeeld in het nationale stadion van Guadeloupe, dit biedt plaats aan ruim 7000 toeschouwers. Nu is Malik weer geselecteerd voor de aankomende interlands op 11 en 15 oktober tegen Guadeloupe en de Turks- en Caicoseilanden.

Malik hoopt in deze twee wedstrijden zijn eerste minuten te maken. Hierbij focust hij zich vooral op linksbuiten positie, hier ziet hij de meeste kans om minuten te maken in nationale ploeg. Verder heeft hij ook nog een doel om voor te voetballen. Malik kan namelijk nog de jongste doelpuntenmaker ooit worden voor Sint Maarten. Als hij scoort voor zijn 18e verjaardag dan schrijft hij dit record op zijn naam. Namens heel De Treffers wensen wij Malik veel succes met zijn carrière bij de nationale ploeg en hopen wij dat hij dit bijzonder record behaalt. Wellicht zien we hem ook over een paar jaar in het eerste elftal van De Treffers schitteren en scoren!